19.02.2020 09:48
Просмотров: 956

У Конституції РФ хочуть закріпити довічну недоторканність Путіна

У Конституції РФ хочуть закріпити довічну недоторканність Путіна

У робочій групі з підготовки пропозицій щодо зміни Конституції РФ повідомили, що в основний документ пропонується внести пункт про недоторканність екс-президентів.

Джерело: "РИА Новости"

Деталі: З ініціативою закріпити недоторканність екс-президентів виступила Катерина Лахова, голова Союзу жінок Росії.

"Пропонується закріпити, що президент, який припинив виконання повноважень у зв'язку із закінченням терміну його перебування на посаді або достроково, має недоторканність", – сказала вона.

Вона стверджує, що недоторканність президента після закінчення його повноважень буде гарантією незалежності його діяльності.

Для довідки: Зараз недоторканність президента Росії, що припинив виконання своїх повноважень, закріплена прийнятим в 2001 році федеральним законом. Його не можуть притягнути до відповідальності за діяння, вчинені під час перебування на посаді глави держави, а також затримати, заарештувати, обшукувати, допитувати або оглядати, якщо це робиться в рамках проваджень у справах, пов'язаних з виконанням ним повноважень.

При цьому в разі вчинення тяжкого злочину в період виконання повноважень його можуть позбавити недоторканності. Для цього голова Слідчого комітету має направити подання до Держдуми. Якщо нижня палата дає згоду на зняття недоторканності, відповідну постанову направляють в Раду Федерації, яка має розглянути це питання протягом трьох місяців.

Що передувало:

• 15 січня президент РФ Володимир Путін озвучив пропозиції щодо зміни Конституції РФ, які парламент може ухвалити після всенародного голосування.

• За даними опитування "Левада-центр", який в Росії внесений в так званий реєстр іноземних агентів, 47% росіян вважають, що поправки до Конституції РФ вносяться в інтересах Путіна, щоб розширити його повноваження і дозволити йому залишитися при владі і після 2024 року.

Источник: pravda.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович