14.06.2021 09:41
Просмотров: 777

Завершується створення першого зразка РЛС для протикорабельного комплексу «Нептун»

Завершується створення першого зразка РЛС для протикорабельного комплексу «Нептун»

В Україні тривають роботи над створенням першого зразка нової мобільної РЛС «Мінерал-У» на платформі Tatra 8х8.

Як повідомляє Defence Express, ДП Науково-дослідний інститут радіолокаційних систем «Квант-Радіолокація» спільно з харківським підприємством «СКТБ Корпорація «УкрІннМаш» завершують монтування елементів та систем РЛС «Мінерал-У» на автомобільній платформі Tatra 8х8.

Мобільний багатофункціональний радіолокаційний комплекс «Мінерал-У» виготовляється для ЗС України в рамках державного оборонного замовлення.

РЛС призначена для виявлення, та класифікації надводних об’єктів на відстані – до 500-600 км за допомогою пасивного каналу, дорозвідка може здійснюватися із використанням активного каналу. Задача комплексу полягає у видачі цілевказання для засобів ураження, в першу чергу для берегового ракетного протикорабельного комплексу РК-360 МЦ «Нептун».

Підйомний блок з РЛС «Мінерал-У» у радіопрозорому укритті поєднується разом із кунгом персоналу, та встановлюється на мобільному шасі.

Раніше вже повідомлялося про те, що на державному підприємстві «Радіовимірювач» (Київ) вже виготовили дві станції багатофункціонального радіолокаційного комплексу «Мінерал-У», який розробив «Квант-Радіолокація». Дослідні зразки станцій побудували за контрактом, який підписали у грудні 2019 року. Замовником виступає Міноборони України.

Ці дві станції є складовою комплексу, який може видавати цілевказання одному дивізіону РК-360МЦ «Нептун».

Як повідомляв директор «НДІ радіолокаційних систем «Квант-Радіолокація» Едуард Касапов, що на той момент станції проходили процес налаштування і підготовки до монтажу на колісне шасі TATRA.

Очікується, що комплекс буде готовий до випробувань в польових умовах до кінця 2021 року. Таким чином підприємство встигне завершити роботи до виготовлення першого серійного комплексу «Нептун».

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

Октябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

  • Доставка води в Харкові avita.ua - енергія природи у кожному ковтку

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович