Як правильно розморожувати продукти: прості поради
Деякі харчові звички сильно підвищують ризик стати жертвою одного з важких захворювань.
Контакт з сирим м’ясом. За словами фахівців, сире м’ясо (і риба) може містити надвелику кількість бактерій, здатних викликати харчове отруєння. У холодильнику м’ясо не має стикатися з іншими продуктами. Крім того м’ясо без видимих слідів бруду не потребує миття, запевняють експерти: його миття лише сприяє поширенню мікробів разом з бризками води.
Проба зіпсованої їжі. Якщо якась їжа викликає сумніви у своїй свіжості, то її НЕ варто куштувати на смак, підкреслюють інфекціоністи, пише maximum.fm
Розморожування. Експерти вважають неправильним розморожування продуктів при кімнатній температурі: краще в холодильнику або мікрохвильовці.
Вживання сирого тіста. Сире тісто не варто пробувати, наприклад, тому що в ньому можуть бути сирі яйця, які часто виявляються джерелом шкідливих бактерій. Та й в борошні теж можуть бути мікроорганізми, що сприяють отруєнню.
Охолодження їжі. Не залишайте їжу до повного охолодження поза холодильником, дають пораду фахівці: це збільшує ризик розмноження патогенних бактерій. Прибирати в холодильник не до кінця остиглу їжу не страшно!
Источник: changeua.com