13.09.2017

Чому потрібно замінити цукор на мед: ТОП 7 причин

1. Мед перешкоджає набору ваги

Учені проводили експеримент: одній групі жінок давали сніданок із медом, іншій – з цукром. Калорійність не перевищувала 450 ккал. Обсяг прийнятої їжі і рівень інсуліну були у всіх однаковими. Однак почуття голоду прийшло швидше в групі, яка приймала сніданок із цукром. Мед має властивість відкладати вироблення греліну – гормону голоду, що безсумнівно є користю для тих, хто мріє позбутися зайвих кілограмів. Норма вживання меду – 3-4 ч.л. на день.

2. Застосовується при діабеті

Як відомо цукор – табу для діабетиків. А ось мед може принести суттєву користь. Весь секрет у тому, що мед не підвищує рівень цукру в крові при розумному вживанні. Людям, що страждають від діабету, рекомендується вживати мед разом із сотами, так як віск, перешкоджає швидкому всмоктуванню цукру в кров.

3. Гарне заспокійливе

Мед – натуральний і нешкідливий заспокійливий засіб. Препарат добре зміцнює нервову систему і може застосовуватися як снодійне! Спробуйте залити 2 столові ложки м’яти перцевої 3 склянками окропу, настояти 30 хвилин, процідити, додати 3-4 ложки меду і пити по півсклянки 3 рази на день. Також можна зробити перевірене снодійне – молоко з медом!

4. Антибактеріальний засіб

Цілющі властивості меду давно застосовуються в лікуванні простудних захворювань, при проблемах з верхніми дихальними шляхами, запаленнях очей, дисбактеріозі. Все тому, що мед ніжно обволікає слизові, не даючи бактеріям і вірусам розмножуватися, а також підвищує опірність організму до простудних захворювань.

5. Усуває проблеми зі шлунково-кишковим трактом

Якщо ви страждаєте від захворювання шлунково-кишкового тракту (запору) – це ще одна причина замінити цукор на мед уже сьогодні. Мед містить ферменти для нормального перетравлення їжі. Він не викликає бродіння в шлунку і використовується при підвищеній кислотності. Якщо вас мучить нудота, спробуйте чай з імбиром, медом та лимоном.

6. Краса шкіри

Мед містить особливі мікроелементи, вітаміни і антиоксиданти. Він зволожує, розгладжує шкіру, покращує колір обличчя, регулює вироблення шкірного сала і нормалізує кровообіг. Можна приготувати «напій Венери»: літр кип’яченої води з корицею і кардамоном і 100 г меду. Пити рекомендується щодня 1 склянку натщесерце.

7. Підвищує життєвий тонус

Якщо ви займаєтеся спортом, необхідно включити мед в свій раціон. Продукт підвищує адаптацію до фізичних навантажень, покращують обмін речовин в м’язових волокнах, роблячи тренування більш результативними. Також підвищує працездатність, а висока концентрація сахарози підіймає рівень гормону щастя!

Источник: zdorovia.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»