04.10.2017

Гаджетами користуватись нешкідливо, якщо дотримуватись однієї важливої умови

В Університеті Копенгагена з’ясували, що використання смартфонів перед екраном телевізора шкодить роботі мозку. Якщо вам доводиться постійно переключати увагу між екранами смартфона, комп’ютера і телевізора, то це може зробити вас менш розумними, як з’ясували вчені. Використання декількох гаджетів одночасно знижує інтелектуальний рівень людини. У такі моменти мозок починає виділяти гормон, який діє на розумовий процес так само, як наркотики.

Про це повідомляє dobryjlikar.

Така багатозадачність знижує коефіцієнт IQ людини, оскільки веде до дезорганізації розумової діяльності. Якщо ви налаштовані на виконання одного завдання в конкретний час, то сприймаєте матеріал правильно, він відкладається в гіпокампі – у своєрідній »бібліотеці мозку», де інформація організована, розкладена по категоріях і є зручною для використання.

Але якщо ви перемикаєтеся між гаджетами, то отримана в цей момент інформація відправляється в іншу частину мозку – стріатум. Ця зона пов’язана з плануванням рухів і мотивацією, а не зі зберіганням інформації, тому витягти її звідси буде значно складніше. Коли інформація відправляється частіше у стріатум, а не в гіпокамп, то це призводить до «переключення» мозку. І він вже автоматично в майбутньому почне відправляти дані в неналежне місце. Усе це призведе до зниження інтелектуального рівня людини та її здібностей до запам’ятовування.

Науковці встановили, що кожен раз, коли люди перемикають свою увагу між екранами, у їхньому мозку виділяється гормон дофамін. Збільшення його рівня пов’язано з наркотичною залежністю, тому одночасне використання декількох гаджетів позначається на когнітивній діяльності людини гірше, аніж куріння марихуани.

Источник: zik.ua

Новости портала «Весь Харьков»