06.12.2016

Археологи підтвердили автентичність Гробу Господнього в Єрусалимі

Археологічні дослідження в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі дозволили міжнародній групі вчених підтвердити справжність головного християнського артефакту.

Храм Воскресіння Христового неодноразово руйнувався внаслідок пожежі, землетрусів і воєн, а потім його знову відбудовували, тому збереження місця поховання виникали сумніви. Після першого за майже 500 років розкриття Гробу Господнього під білою мармуровою плитою археологи виявили полку з вапняку, на якій, найімовірніше, знаходилося тіло Ісуса Христа. Однак потім вчені побачили ще одну, раніше невідому, мармурову плиту з викарбуваним на ній хрестом. Він, імовірно, був нанесений у XII столітті в епоху хрестоносців.

Фахівці з’ясували, що саме ложе не було пошкоджено. А наявність другої біломармурової плити з хрестом підтверджує перекази про те, що в 12 столітті хрестоносці встановили подібний знак в якості особистого свідчення достовірності святині. До речі, на вивчення реліквії у вчених було всього 60 годин — такою була умова Церкви. Але і цього часу було достатньо, щоб відзначити думку про хронологічні рамки споруди.
 

Источник: new-s.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»