05.03.2019 07:11
Просмотров: 1041

Зниження ціни на газ не буде, попри передвиборчі обіцянки – Коболєв

Зниження ціни на газ не буде, попри передвиборчі обіцянки – Коболєв

Ринкова вартість газу для українців – це одна з головних умов продовження співпраці України з МВФ

Кабмін не зможе знизити ціну на газ для населення, незважаючи на передвиборчі обіцянки різних кандидатів у президенти, оскільки ринкова вартість газу – одна з головних умов співпраці України з Міжнародним валютним фондом. Про це заявив в ефірі "5 каналу" в програмі "Рандеву" голова "Нафтогазу України" Андрій Коболєв.

Він пояснив, що, незважаючи на обіцянки кандидатів у президенти знизити ціну на газ, у президента немає таких повноважень, але навіть після парламентських виборів цього не станеться: "Зниження ціни на газ, на мою думку, буде неможливим з тієї простої причини, що це – головна умова співпраці з Міжнародним валютним фондом. Якщо хтось думає, що може змінити ці умови, передомовитися... Згадуючи кар'єру пані Тимошенко, вона так само домовилася з МВФ про підвищення ціни на газ. Тому вважаю, що ніякого зниження ціни на газ не буде, бо це економічно неправильно, це унеможливить нашу співпрацю з міжнародними партнерами і це не потрібно. Якщо ув частини населення недостатньо коштів, щоб платити за газ, то система монетизованих субсидій – це оптимальний варіант, як показала практика всіх західних країн".

Коболєв заявив, що людям буде вигідніше отримувати субсидію, економити газ і розпоряджатися зекономленими коштами на власний розсуд.

Про "Північний потік-2" та про зарплату Коболєва дивіться у повному відео інтерв'ю:

Як повідомляв 5.UA, Наглядова рада "Нафтогазу" вирішила продовжити двомільйонний контракт із Коболєвим. Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що перед виборами питання ціни на газ стало політичним та говорити про те, якою вона буде після виборів, "сьогодні не наважиться ніхто".

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: газ, Украина

Читайте ещё:

04.01.2024 07:39    275
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович