05.06.2024 09:37
Просмотров: 281

США запровадили санкції проти іранських компаній, які постачали росії свої безпілотники

США запровадили санкції проти іранських компаній, які постачали росії свої безпілотники

США ввели санкції проти чотирьох іранських компаній, пов'язаних з розробкою, виробництвом та розповсюдженням безпілотників, які передавали до рф.

Про це повідомили у Державному департаменті США.

Так, під обмеження потрапили чотири організації, які пов’язані з компанією Rayan Roshd Afzar Company.

Санкції також ввели проти керівника Організації авіаційної промисловості Ірану — дочірньої компанії Міністерства оборони і логістики збройних сил Ірану, яка здійснює нагляд за виробниками безпілотників, зокрема Iran Aircraft Manufacturing Industrial Company і Qods Aviation Industries.

У Держдепі зазначили, що ці рішення ухвалили одночасно із запровадженням обмежень проти іранських фізичних та юридичних осіб з боку ЄС.

Іранські дрони у війні проти України

В Офісі генерального прокурора України заявляли, що в українських прокурорів та слідчих немає сумнівів, що іранські посадовці, а також юридичні та фізичні особи причетні до виробництва й постачання дронів до росії. Тоді українські правоохоронці збирали відповідні докази.

Спершу Іран офіційно відкидав звинувачення в постачанні зброї для російських військ, проте в листопаді 2022 року міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амірабдоллахіан визнав, що його країна постачала росії свої безпілотники. Однак це нібито відбулося ще до початку повномасштабного вторгнення рф до України.

Згодом українські слідчі офіційно підтвердили, що виробником безпілотників, якими росія обстрілює Україну, є іранська державна авіабудівна компанія Iran Aircraft Manufacturing Industrial Company.

Джерело: hromadske.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Июнь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович