11.06.2024 07:22
Просмотров: 274

За матеріалами ДБР суд призначив 14 років тюрми одному зраднику, завершено розслідування та повідомлено про підозру ще 15 перебіжчикам

За матеріалами ДБР суд призначив 14 років тюрми одному зраднику, завершено розслідування та повідомлено про підозру ще 15 перебіжчикам

Працівники ДБР продовжують системну роботу з викриття та притягнення до відповідальності зрадників та колаборантів, які після російського повномасштабного вторгнення в Україну добровільно пішли на співпрацю з окупантами.

Цього тижня за матеріалами розслідувань Бюро суд виніс вирок стосовно 1 зрадника, завершено розслідування та направлено до суду щодо 7 перебіжчиків, про підозру повідомлено ще 8 особам.

За матеріалами розслідування ДБР суд у Львові засудив до 14 років позбавлення волі колишнього рятувальника зі Станиці Луганської.

До суду направлено обвинувачення за статтею державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) щодо колишнього командира роти військової частини з Криму.

Працівники ДБР за оперативного супроводу СБУ завершили спеціальне досудове розслідування щодо 4 працівників державної установи «Маріупольський слідчий ізолятор».

У державній зраді та дезертирстві обвинувачується військовослужбовець з Харківщини, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога (ч. 4 ст. 408, ч. 2 ст. 111 КК України).

До суду направлено обвинувачення щодо колишнього правоохоронця з Херсону за статтею колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про підозру у колабораційній діяльності та державній зраді повідомлено колишній працівниці правоохоронного органу з Бердянська (ч. 2 ст. 111 та ч. 7 111-1 КК України).

Працівники ДБР повідомили про підозру колишньому рятувальнику із Волновахи на Донеччині. На початку квітня 2022 року, коли місто опинилося в російській окупації, він добровільно вступив до лав так званого «міністерства з надзвичайних ситуацій днр».

Повідомлено підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) колишньому заступнику начальника центру по роботі з особовим складом Центру бойового забезпечення Військово-Морських Сил ЗСУ.

Працівники ДБР повідомили підозру у державній зраді колишній співробітниці Херсонської міської ради, яка пішла працювати в окупаційну «податкову» в захопленому Херсоні.

Повідомлено про підозру двом співробітницям Державної міграційної служби із селища Мілове Луганської області.

Також про підозру повідомлено і правоохоронниці із Сватівського району Луганщини. Вона так само вирішила перейти на бік росіян та почала служити у місцевій окупаційній поліції.

Заочну підозру у державній зраді повідомлено головній лісничій «Сєвєродонецького лісомисливського господарства».

Джерело: https://t.me/DBRgovua/4441

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Июнь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович