07.09.2021 10:44
Просмотров: 894

Активувати гормони щастя можна за допомогою масажу

Активувати гормони щастя можна за допомогою масажу

Сенсорна терапія допомагає поліпшити самопочуття, запустити вироблення гормонів гарного настрою і навіть лейкоцитів

Розбуди «гормон любові»

Усім відомий масаж є популярною формою сенсорної терапії. При цьому важливо знати, що грамотний дотик до тіла стимулює так званий блукаючий нерв, і викликає вироблення гормонів гарного самопочуття.

Доведено, що при масажі збільшується вироблення окситоцину, або «гормону любові», який забезпечує зниження стресу і занепокоєння. Одночасно підвищується рівень серотоніну і дофаміну, які відповідають за гарне самопочуття. А рівень кортизолу, навпаки, падає, що допомагає знизити кров’яний тиск і заспокоїти серцебиття.

Результат миттєвий

Як відзначають британські експерти, в Англії рекордний попит на сенсорну терапію. Мовляв, люди починають розуміти важливість цієї процедури як для фізичного, так і психічного здоров’я.

Глобальні дослідження довели, що сенсорна терапія дає неймовірні результати, деякі з яких є миттєвими. Часто ліки мають побічні ефекти, чого не скажеш про масажі, які можна робити як в спа-салонах, так і в домашніх умовах.

Масаж лікує

Сучасні медики відзначають позитивний ефект від масажу, включаючи лікування болю в спині, шиї і плечах, остеопорозу, симптомів раку, і масу інших переваг. Сенсорна терапія може допомогти при хронічній втомі і стресі, а також менопаузі. А нове дослідження показало збільшення рівня лейкоцитів на 70% в результаті масажу!

— У світі все більше доказів, що демонструють позитивний вплив сенсорної терапії на фізичне і психічне здоров’я і благополуччя людей, і цей метод лікування необхідно активніше використовувати в повсякденній практиці, — каже британський лікар Ніл Карпентер, один з авторів звіту про користь сенсорної терапії.
Источник:  Новости Ю

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: гормоны

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович