05.09.2023 08:08
Просмотров: 720

"А кто это сделал?"

✔️ 91,7% українців за відкриті декларації

✔️ Євросоюз за відкриті декларації

✔️ посли G7 за відкриті декларації без "лазівок"

❌ депутати - за ЗАКРИТІ декларації

Саме так. Народні депутати на антикорупційному комітеті підтримали правку, що залишає електронні декларації чиновників ЗАКРИТИМИ.

Комітет вирішив, що реєстр декларацій варто закрити ще НА РІК. А от відкривати окремі декларації хочуть дозволити лише за згоди самих декларантів. Вже бачимо, як депутати, судді, прокурори біжать писати заяви про відкриття доступу до своїх декларацій.

Виключна причина для нардепів не показувати декларації – це бажання приховати накрадене під час війни. Бо доведеться світити все те, що журналісти показали в численних розслідуваннях про набуте майно в Україні і за кордоном.

Це не все. Правоохоронний комітет підтримав правку, яка зводить нанівець кримінальну відповідальність за брехню в декларації.

Суть: якщо посадовець не задекларував орендоване майно, то при визначенні покарання враховуватимуть лише ту суму, яку декларант платить за оренду майна.

Тобто, якщо оренда безкоштовна або вартість її занижена, то і відповідальності не буде взагалі.

Правка також може дозволити уникнути відповідальності за недекларування активів, де декларант є непрямим власником, а бенефіціаром.

Тобто все оформлене на офшори чи закордонні фірми майно також можна буде не показувати і не нести відповідальність за це.

У депутатів є шанс уникнути ганьби. Для цього потрібно підтримати у залі правку, яка забезпечить відкриття інформації про "воєнні" статки посадовців. Те саме стосується і норми про відповідальність за орендоване майно.

Голосування відбудеться вже у вівторок.

На фото - ті, хто сьогодні найактивніше просували шкідливі правки. В антикорупційному комітеті - Мамка (ОПЗЖ) і Власенко (Батьківщина). В правоохоронному - Бужанський і Павлюк (Слуга Народу).

А кто это сделал?

Джерело: https://t.me/fuckcorruption/2492

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

27.07.2024 10:21    186
Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович