16.08.2019 08:27
Просмотров: 860

Через спеку зі згорілого Нотр-Дама почало падати каміння

Через спеку зі згорілого Нотр-Дама почало падати каміння

Під час пожежі розплавилися і потім осіли у вигляді пилу на поверхню сотні тонн свинцю, з якого були зроблені шпиль і покрівля собору

Французьке міністерство культури повідомило, що через спеку були зафіксовані нові падіння каменів зі зведення собору Паризької Богоматері в Парижі, передає "Укрінформ".

"Під час періодів особливо високих температур із кам'яних склепінь собору Паризької Богоматері падало каміння. І роботи зі зміцнення будівлі були терміновими заходами, котрі проводили під загрозою його обвалення", – йдеться у тексті повідомлення.

Слід зазначити, що під час пожежі розплавилися і потім осіли у вигляді пилу на поверхню сотні тонн свинцю, з якого були зроблені шпиль і покрівля собору.

Міністерство наголосило на необхідності терміново відновити реставраційні роботи. Вони були тимчасово зупинені у вівторок, 13 серпня, щоб дозволити провести операцію з очищення будівельного майданчика від свинцевого пилу.

Як повідомляв 5.UA, пожежа в Нотр-Дамі спалахнула 15 квітня. З полум'ям боролися чотири сотні пожежників. Приборкати вогонь вдалося за 14 годин. Вогнем знищено головний шпиль і дві третини дерев'яного даху собору. Вціліли дві вежі і фасад. Також вдалося евакуювати і зберегти основні духовні реліквії і скарби собору Паризької Богоматері. Президент Франції Еммануель Макрон у зверненні до нації висловив переконання, що собор буде відновлено протягом п'яти років – до проведення в Парижі Олімпіади 2024 року. Зараз оголошено глобальний збір коштів на відновлення Нотр-Дам де Парі. Уряд Франції оголосив міжнародний конкурс із відновлення дерев'яного шпиля собору.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович