13.07.2018 09:56
Просмотров: 1556

Крим без води: оприлюднено масштаби катастрофи

Крим без води: оприлюднено масштаби катастрофи

Збитки кримських аграріїв становлять майже $16 мільйонів

На сьогоднішній день, після перекриття Північно-Кримського каналу, Крим потерпає від посухи. Внаслідок чого вже втрачено деякі культури, а також зменшується урожай. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Кримське село Ішунь – колишній рисовий край. Чотири роки тому чеки місцевих полів були сповнені дніпровської води. Тепер рис тут не вирощують, але підприємство не збанкрутувало – збирає врожаї льону для виробництва олії. Прибуток навіть зростав, поки не прийшла посуха", – зазначено в повідомленні.

"Все росло, все поливалося, все зелено було, все жило. Не стало води – стала ось ця посуха", – скаржиться місцевий житель.

Наразі, люди констатують, що внаслідок посухи, яка "вбиває" соняшник, кримське сільськогосподарське підприємство Джанкойського району несе збиток майже у $25 тисяч. Зазначається, що вже з 2014 року підприємство відмовилося від вирощування рису, а також розведення корів.

"Велику рогату худобу прибрали. Великої рогатої худоби немає, тому що кормової бази як такої теж немає... Ні кукурудзу, ні люцерну без поливу не виростиш", – зазначає агроном кримського сільськогосподарського підприємства Віра Пивоваренко.

Зі свого боку вона не розуміє, чому Київ вирішив перекрити подачу води на півострів Північно-Кримським каналом.

"Все-таки 28 господарств у Криму. Ми тільки, одне господарство, 1,5 мільйона сплачували за воду. Гривні платили. Що це, мало їм?! Все-таки це гроші. Навіщо зливати прісну воду у море і не взяти за це якісь гроші?!", – задається питанням агроном.

У 2014 році було зведено дамбу, для того, щоб вода не потрапляла на територію півострова. Наразі – її кличуть "старою", бо добудовують "нову" дамбу, за допомогою якої вода зможе потрапляти до Криму. Проте існує лише одна вимога – Крим повинен бути повернутий під контроль України

Своєю чергою, окупаційний голова Криму Сергій Аксьонов озвучив збитки кримських аграріїв, вони становлять майже $16 мільйонів.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович