04.12.2023 08:07
Просмотров: 406

На Кріштіану Роналдо подано позов на 1 мрд доларів США за просування NFT Binance

На Кріштіану Роналдо подано позов на 1 мрд доларів США за просування NFT Binance

На Кріштіану Роналду подали колективний позов, який вимагає відшкодування щонайменше 1 мільярда доларів США за його роль у просуванні «незамінних токенів» або NFT, пов’язаних із криптовалютою, які випустила вмираюча біржа криптовалют Binance.

У позові, поданому в федеральний суд Південного округу Флориди в понеділок, стверджується, що просування футболістом Binance було «оманливим і незаконним».

Партнерство Binance з такими відомими діячами, як Роналду, стверджують позивачі, призвело їх до дорогих і небезпечних інвестицій.

«Тепер докази показують, що шахрайство Binance могло досягти таких висот лише через пропозицію та продаж незареєстрованих цінних паперів за добровільної допомоги та сприяння деяких найбагатших, потужних і визнаних організацій і знаменитостей у всьому світі, як-от підсудний Роналду, », - написано на костюмі.

Представники португальської зірки, яка зараз грає в Саудівській Аравії за Аль-Насср, у четвер відмовилися від коментарів. Binance, найбільша у світі біржа криптовалют, не відразу відповіла на запити про коментарі від Associated Press.

Роналду запустив свою першу колекцію NFT «CR7» з Binance в листопаді минулого року, напередодні Чемпіонату світу з футболу 2022 року. NFT, стартові ціни яких варіювалися від приблизно 77 доларів США до 10 000 доларів США, представляли сім анімованих статуй, які зображували Роналду з різних моментів його життя.

У позові говориться, що рекламні зусилля Роналду щодо партнерства Binance були «неймовірно успішними» — стверджується, що кількість пошукових запитів в Інтернеті за ключовим словом «Binance» зросла на 500% після оголошення NFT футболіста. Як стверджується в позові, NFT преміумрівня колекції були розпродані протягом першого тижня.

У позові також стверджується, що Роналду повинен був розкрити, скільки Binance заплатила йому за партнерство. Комісія з цінних паперів і бірж США раніше зазначала, що федеральний закон вимагає від знаменитостей публічно розкривати, скільки їм платять за просування цінних паперів, включаючи криптоактиви.

NFT — це звичайні цифрові зображення з прикріпленим номером версії, які були додані до блокчейну криптовалюти, процес розроблений, щоб зробити їх «унікальними» предметами колекціонування. NFT пережили короткий бум, але з тих пір ціна значно впала, оскільки криптоіндустрія була затьмарена скандалами та обвалами ринку.

Раніше цього року Binance було звинувачено в роботі як незареєстрованої біржі цінних паперів і порушенні ряду законів США про цінні папери в позові від регуляторів. Минулого тижня криптобіржа погодилася виплатити компенсацію приблизно в 4 мільярди доларів США. Його засновник Чанпен Чжао пішов у відставку з посади виконавчого директора та визнав себе винним у злочині, пов’язаному з нездатністю запобігти відмиванню грошей на платформі.

Що таке NFT? Зрозуміла інтернет-примха, і наступна не за горами | Джоел ГолбіПозов цього тижня — не перший випадок, коли знаменитість стикається з судовим процесом через просування криптовалют. Минулого року безліч голлівудських і спортивних зірок, у тому числі Ларрі Девід і Том Брейді, були названі відповідачами у колективному позові проти FTX, яка була другою за величиною криптовалютною біржею до її краху в листопаді 2022 року. У позові стверджувалося, що статус знаменитостей зробив їх винними в просуванні невдалої бізнес-моделі FTX.

Роналду продовжує рекламувати Binance на своєму офіційному веб-сайті та в соціальних мережах. Нещодавно в X/Twitter він опублікував відео Binance і написав, що у вівторок він «готує щось» з криптобіржею.

Джерело: http://internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:14    182
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович