25.03.2024 08:52
Просмотров: 705

Нова залізниця рф на окупованих територіях: у розвідці Британії розповіли про мету її створення і вразливість

Нова залізниця рф на окупованих територіях: у розвідці Британії розповіли про мету її створення і вразливість

Як вважають у розвідці Британії, цілком ймовірно, що однією з безпосередніх цілей нової лінії буде підтримка російської активності в Маріуполі

росія будує нове залізничне сполучення, задля підтримки своєї активності в Маріуполі, але воно є вразливим до українських ударів системами дальньої дії, повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на дані своєї розвідки.

«Це залізничне сполучення пролягає через територію, яку можуть вражати українські високоточні системи дальнього радіусу дії. Ця гілка відновлює залізничне сполучення, перерване бойовими діями в районі Донецька. Цілком ймовірно, що однією з безпосередніх цілей нової лінії буде підтримка російської активності в Маріуполі», – йдеться у повідомленні.

У британській розвідці нагадують, що у портовому місті, зруйнованому росією у 2022 році, був розташований металургійний комбінат «Азовсталь» та інші об’єкти важкої промисловості, які наразі серйозно пошкоджені, але росія може спробувати їх відремонтувати та експлуатувати в майбутньому.

18 березня 2024 року президент росії Володимир путін оголосив про будівництво залізничної лінії з Ростова-на-Дону через тимчасово окуповані росією території України до Криму. Він заявив, що перша завершена ділянка відновлює доступ до Бердянська. За словами путіна, нова лінія забезпечить дублювання Керченського мосту.

Нова залізнична лінія має довжину майже 60 км і була побудована за вісім місяців. У розвідці Британії зауважують, що це майже напевно один з найбільших інфраструктурних проєтів, здійснених росією на тимчасово окупованих територіях України.

Джерело: radiosvoboda.org

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович