27.03.2024 08:46
Просмотров: 180

Операції ГУР на морі – це питання безпеки не лише для України, а й для сусідніх країн, – Андрій Юсов

Операції ГУР на морі – це питання безпеки не лише для України, а й для сусідніх країн, – Андрій Юсов

Операції ГУР на морі – це питання безпеки не лише для України, а й для сусідніх країн, – Андрій ЮсовМорські операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України уже увійшли в історію боротьби українського народу проти російських загарбників. Спецоперації зі звільнення острова Зміїний, знищення кораблів чф рф, десант в Криму – це ті завдання, які здавалося здійснити просто нереально, однак, виконавши які українські розвідники показали надзвичайну професійність, надлюдську витривалість, відважність та навіть креатив. І саме успіх операцій у морі дали змогу повністю звільнити від окупантів Одеську область, суттєво зменшити атаки рф на мирні міста України з моря.

- Для України минулий рік стосовно просування на морі був справді визначним. Україна значною мірою відтіснила противника, змусила флот агресор відступити і ховатися по закутках, відступити з Криму, - повідомив у документальному проєкті "ГУР. Битва за море. Всі дороги ведуть в Крим" національного телемарафону "Ми – Україна" представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Однією з найбільш знакових операцій він вважає звільнення острова Зміїний.

- Це питання безпеки не лише для України, це додаткова гарантія безпеки для Молдови, наприклад. Це унеможливлення проведення різного роду провокацій, десантних операцій [рф]. Це без перебільшення було геополітичною подією, - підкреслив Андрій Юсов.

Він зазначив, що чуючи про нові ідеї і задуми щодо операцій української розвідки більше ніхто не має сумнівів, що це реально здійснити.

- Агресор справді чіплявся за острів Зміїний до останнього. Але вони зазнали колосальних втрат, був знищений особовий склад, техніка, плавзасоби… Вони не встигли втекти, забравши з собою все необхідне. Залишилося і БК і дороговартісне обладнання, все це потрапило до українців, - зазначив Андрій Юсов.

Джерело: gur.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович