Сегодня 08:01
Просмотров: 138

«Порєшала тьоща Абрамовича»: чому варто глянути за лаштунки обміну увʼязненими між рф та США

«Порєшала тьоща Абрамовича»: чому варто глянути за лаштунки обміну увʼязненими між рф та США

Навіть найбільші угоди у світі відбуваються через особистий інтерес стейкхолдерів, саме так можуть відбуватися перемовини й щодо України.

▶ ️Напередодні виборів Білому Дому було конче важливо звільнити журналіста WSJ Евана Гершковича. Американцями розроблена ціла операція, в основі якої — задоволення особистого его путіна.

● Бункерний не приховував свого інтересу у звільненні Вадима Красікова: це його давній «дружаня» з часів «Лєнінграда», вони багато часу проводили на стрільбищах, також Красіков виконував «делікатні» вогнепальні доручення. Зокрема, путінського «побратима» піймали у ФРН одразу після вбивства опозиційного кремлеві діяча. Берлін відмовляв москві у видачі вбивці, засудженого на довічно.

● путін знає: для звільнення росіянина треба захопити американця. Так відбувалося з заарештованим торговцем зброї Віктором Бутом, і наркоторговцем Константином Ярошенком, задля обміну яких москва виловила важливих «американів». Цього разу ФСБ заарканила журналіста WSJ Евана Гершковича, - він виявився саме тим необхідним американцем.

▶ ️Тепер про звільнення Гершковича. Білий дім не одразу зрозумів натяки кремля, доки путін відверто не сказав журналісту Такеру Карлсону: готовий обміняти Гершковича та конкретного кілера. Тут почалася робота ЦРУ у зв’язці з Байденом і Гарріс, і це крутіше за будь-який серіал.

● Прийдешні події важко втиснути в короткий допис. Поки Салліван складав списки на обмін, Байден і Гарріс намагалися вмовити Шольца на видачу кілера, а розвідка нишпорила по всьому світі у пошуках цінних російських в’язнів.

● Численні перепони, непередбачувані події могли зірвати процес у будь-яку мить. Після неочікуваної смерті російського опозиціонера Навального, Камала Гарріс побоюючись, що Шольц може відмовитися від задуманого, спеціально прилетіла до нього на зустріч, а опісля пролунав дзвінок від Байдена. "Заради вас я зроблю це", - сказав Шольц.

● США довелося вмовляти не лише Німеччину. Двоє ув’язнених росіян, які могли бути цікаві Москві, знаходилися у Словенії, про що окремо велися перемовини Гарріс з прем'єр-міністром Голобом. Повільні словенські суди мало не зірвали всю угоду.

● Окрім секретних каналів ЦРУ, в процесі обміну брали участь ще двоє - американський медіамагнат Руперт Мердок, який нещодавно одружився на колишній тещі російського олігарха Абрамовича, ну і сам ексзять Роман, пише The Times. Вони тривалий час були посередниками у звільненні журналіста WSJ, саме тому народився мем «тьоща порєшала».

● До речі, показові прізвища учасників обміну: рф, окрім Красікова, отримала подружжя російських шпигунів Дульцевих, які жили у Словенії, видаючи себе за громадян Аргентини, агент Павло Рубцов та хакер Роман Селезньов, увʼязненого до 27 р. за шахрайство, звинувачений в інсайдерській торгівлі Владислав Клюшин, співробітник Арктичного університету Тромсе Михайло Мікушин й один з учасників контрабандистської мережі "Сернія" Вадим Коношонок. Натомість росіяни віддали журналістів, волонтерів, колишніх військових та політичних вʼязнів кремля.

▶ ️Обмін зафіксував не лише цінності обох держав, а й повернення до часів холодної війни. І це власне головне побоювання західного світу, що тепер кремль виловлюватиме побільше західних громадян, аби обміняти їх на своїх шпигунів та вбивць. путін не приховує пріоритетів.

▶ ️На останок: цей кейс унаочнює, чому США терплять загравання Туреччини з рф, Китаєм та віссю зла взагалі: обмін знову демонструє успіх Туреччини як посередника. Саме їхня розвідувальна служба організувала обмін на своїй території.

Зараз Ердоган знову у вигідній позиції. Великий обмін став можливим завдяки турецькій розвідці, тому Анкара знову натякає, що зможе зіграти головну роль миротворця у питанні російсько-української війни.

путін зустрів вбивцю та шпигунів особисто.

Джерело: https://t.me/orestokratiia/1010

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:12    114
Август
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович