Сегодня 09:04
Просмотров: 133

РПЦвУ не хоче здаватися

РПЦвУ не хоче здаватися

В Черкасах прямо зараз розгортається скандал: найбільший в місті Свято-Михайлівський собор, який рішенням громади перейшов до ПЦУ, тупо захопили представники РПЦвУ на чолі з "митрополитом Феодосієм". Агенти ФСБ "не дозволяють нікому заходити всередину" ("Суспільне"). В храмі і не території натуральне бойовисько - аж до розмахування лавками, якимись штакетами і навіть застосування газових балончиків.

Правоохоронці прибули на місце "для забезпечення порядку, документування правопорушення та встановлення учасників інциденту". На місці працюють слідчі групи.

Мер Черкас Анатолій Бондаренко просить громаду міста долучитись до ситуації: "Запрошую громаду міста Черкаси висловити свою думку щодо існування московської Церкви в місті, запрошую прийти помолитися за здоров’я воїнів українською мовою в центрі України. Громада добровільно перейшла до ПЦУ, але там відбувається щось неправомірне".

Підтягнулись мешканці, люди в формі - представників РПЦвУ вже товчуть. Але по факту ані громада, ані мер не мають в такій ситуації законних повноважень. Коли відбувається вже захоплення будівлі і майна, втручання когось, крім правоохоронців, - така ж стаття ККУ. А СБУ парламентарі досі не дали якихось повноважень для оперативного розв'язання таких ситуацій, навіть коли ворожі агенти вже відверто нахабніють на нашій землі.

Реакція більшості українців - "та п**дити їх треба, вигнати копняками під жирні попівські сраки, бо почуваються геть безкарними!". І не скажеш, що люди не праві.

А по факту цього всього можна (і треба) було уникнути просто вчасним прийняттям ВР рішення про заборону РПЦвУ і про надання відповідних повноважень українським спецслужбам і правоохоронним органам конкретно щодо представників ворожої структури.

Внаслідок бійки біля храму постраждали 26 людей — серед них віряни ПЦУ, так і прихильники УПЦ МП. 12 постраждалих відправили до лікарні. Серед найпоширеніших травм — опіки слизових оболонок від перцевих балонів, а також кілька переломів.

Поліція Черкащини розпочала кримінальне провадження за фактом хуліганства у Свято-Михайлівському соборі.

P.S.

Парафіяни УПЦ МП на чолі з митрополитом Феодосієм покинули територію Свято-Михайлівського собору.

У храмі провели молебень українською мовою та заспівали гімн, повідомляють місцеві ЗМІ.

Українці вивісили прапори на вході до Собору після того як РПЦшники пішли геть.

Замайоріли український та повстанський стяги

Джерело: https://t.me/allgolobutsky/29354, https://t.me/smolii_ukraine/79363, https://t.me/gruntmedia/49188

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:55    124
Октябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

  • Доставка води в Харкові avita.ua - енергія природи у кожному ковтку

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович