10.11.2021 10:57
Просмотров: 911

Виховательку нелегального приватного дитсадка в Запоріжжі, де померла дитина, залишили під вартою

Виховательку нелегального приватного дитсадка в Запоріжжі, де померла дитина, залишили під вартою

Запоріжанці Ірині Сухановій, яку підозрюють у вбивстві дитини, подовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою по 8 січня 2022 року включно.

Таке рішення ухвалила сьогодні, 9 листопада, суддя Шевченківського районного суду Олена Щаслива. Адвокат обвинувачуваної Павло Буділка просив для підзахисної домашній арешт.

"У нас сьогодні ніхто не звертає уваги, що є малолітня дитина. Це молодша дочка, якій 10 років. І у результаті того, що Ірина знаходиться під арештом, держава мусить та місцеві органи самоврядування мусять призначати їй опікуна. Дитина потребує матері, тому я думаю, що достатнім буде домашній арешт з застосуванням технічних засобів контролю та заборона спілкуватися зі свідками".

Як раніше повідомляло Суспільне, 29 травня 2020 року батьки дівчинки, якій був рік та 2 місяці, уперше віддали її на догляд і за годину їм повідомили: «Олесі немає серед живих». Досудове слідство встановило, що 51-річна мешканка вулиці Авраменко облаштувала нелегальний дитячий садок у власній трикімнатній квартирі, не маючи дозвільних документів на подібну діяльність. Жінка розміщувала оголошення про свої послуги на сайті оголошень.

Власниці нелегального дитячого садка повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства. 5 червня 2020 року їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Адвокат родини потерпілих Теймур Мамедов вважає сьогоднішнє рішення суду правильним:

"Ризики будь-які не змінилися, які були враховані під час обрання запобіжного заходу. Крім того, я вважаю, що насправді Суханова своєю поведінкою та не визнанням вини її вказує на те, що вона намагається уникнути справедливого покарання".

Наступне судове засідання у цій справі відбудеться у Шевченківському районному суді 25 листопада.

Що відомо

  • Адвокат підозрюваної Павло Будилка вимагав пом'якшити запобіжний захід та перекваліфікувати статтю обвинувачення своєї підзахисної. Він спирається на висновки судмедекспертизи, згідно з якою смерть дівчинки визнана нещасним випадком. Також він заявляв про затягування процесу і невинуватість своєї підзахисної.
  • Апеляційний суд Запорізької області не задовольнив скаргу захисника підозрюваної Ірини Суханової, подану 9 червня 2020 року. Та залишив їй запобіжний захід, ухвалений 5 червня Шевченківським районним судом - два місяці тримання під вартою.

Источник: suspilne.media/

Новости портала «Весь Харьков» 


Темы: убийство

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович