23.06.2024 07:15
Просмотров: 239

У Китаї штучний інтелект перетворив українського ютубера на російського

У Китаї штучний інтелект перетворив українського ютубера на російського

Ольга Лоїк, студентка Університету Пенсільванії, шукала аудиторію в Інтернеті – тільки не так.

Невдовзі після запуску каналу на YouTube у листопаді минулого року 21-річна дівчина з України Лоїк виявила, що її зображення було створено та оброблено за допомогою штучного інтелекту для створення альтер-его на платформах китайських соціальних мереж.

Її цифрові двійники, як-от «Наташа», стверджували, що вони російські жінки, які вільно володіють китайською мовою і хочуть подякувати Китаю за підтримку росії та заробити трохи грошей на продажі таких товарів, як російські цукерки.

Більше того, підроблені акаунти мали сотні тисяч підписників у Китаї, набагато більше, ніж у самої Лоїк.

«Це буквально схоже на те, що моє обличчя розмовляє китайською мовою, а на задньому плані я бачу кремль і москву, і я говорю про те, наскільки великі росія та Китай»,- сказав Лоєк Reuters. «Це було справді моторошно, тому що це речі, які я б ніколи не сказав у житті».

Випадок Лойка демонструє зростаючу кількість тих, на перший погляд, російських жінок у китайських соціальних мережах, які демонструють свою любов до Китаю вільною китайською мовою та кажуть, що прагнуть підтримати росію у війні, продаючи імпорт із своєї батьківщини.

Однак жодного з них не існує. Експерти кажуть, що вони створені штучним інтелектом шляхом незаконного привласнення кліпів реальних жінок, знайдених в Інтернеті, часто без їхнього відома, а відео, створені фальшивими аватарами, використовуються для реклами продуктів неодруженим китайським чоловікам, кажуть експерти.

Акаунти, створені з зображенням Лоїка, мають сотні тисяч підписників і продають продукти на десятки тисяч доларів, включаючи цукерки. Деякі публікації містять застереження про те, що вони могли бути створені за допомогою штучного інтелекту.

Джерело: internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Июнь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович