Сегодня 08:54
Просмотров: 109

У кремлі збрехали про причину санкцій США проти російських державних ЗМІ

У кремлі збрехали про причину санкцій США проти російських державних ЗМІ

4 вересня Міністерство юстиції та Державний департамент США оголосили про санкції та висунули кримінальні звинувачення проти двох співробітників RT за ймовірне відмивання 10 мільйонів доларів для поширення російської пропаганди через впливових осіб США з метою вплинути на вибори в листопаді 2024 року.

Міністерство фінансів також визначило 10 осіб і 2 організації як суб’єктів, відповідальних за дії, спрямовані на підривання довіри суспільства до американських інституцій.

Того ж дня Леонід Слуцький, голова комітету російської Держдуми з міжнародних справ, назвав санкції США проти RT "цензурою": "Санкції США проти медіагрупи "россия Сегодня", РИА Новости, RT і Sputnik є яскравим прикладом "полювання на відьом", тиску на свободу слова і вульгарної цензури. Прихильники "імперії брехні" ведуть війну з усіма, хто говорить правду про політику сучасних неоколоніалістів".

Це твердження брехливе.

Міністерство юстиції США оприлюднило обвинувальний акт, який звинувачує співробітників RT у порушенні Закону про реєстрацію іноземних агентів (Foreign Agents Registration Act - FARA) і відмиванні грошей. Їх звинувачують в організації схеми на суму 10 мільйонів доларів для таємного поширення дезінформації в США через підставну компанію, при цьому неправдиво стверджуючи, що вона була підтримана приватним інвестором.

Держдепартамент запровадив нові візові обмеження та визнав RT (раніше Russia Today "россия Сегодня") та її дочірні компанії іноземними представництвами (Foreign Missions).

Міністерство фінансів також наклало санкції на 10 осіб, у тому числі на головного редактора RT Маргариту Симоньян, за їхню участь у кампанії прихованого впливу.

▶ ️Звинувачення Мін'юсту США

4 вересня в Південному окрузі Нью-Йорка було оприлюднено федеральний обвинувальний висновок, який звинувачує 31-річного Костянтина Калашникова та 27-річну Олену Афанасьєву у змові з метою порушення FARA та відмиванні грошей. Наразі обоє перебувають на свободі.

За словами генерального прокурора Мерріка Гарланда, в обвинувальному акті стверджується, що Калашников і Афанасьєва, співробітники російського державного медіа RT, організували схему на суму 10 мільйонів доларів для таємного поширення прокремлівської пропаганди або дезінформації в США.

Багато відеороликів, створених компанією, узгоджуються з метою росії поглибити внутрішні розбіжності США, з очевидною метою послаблення американської опозиції основним інтересам росії, зокрема її триваючій війні в Україні.

Компанія зі штату Теннессі приховувала свої зв’язки з RT і російським урядом як від впливових осіб, так і від мільйонів їхніх підписників. Натомість відповідачі неправдиво стверджували, що за компанією стоїть приватний інвестор, який насправді є підставною особою.

Заступник генерального прокурора Ліза Монако наголосила на підході США до протидії іноземному впливу, заявивши, що RT та його співробітники спрямували майже 10 мільйонів доларів онлайн-коментаторам для поширення проросійської пропаганди. Вона підтвердила зобов’язання Мін'юсту запобігати незаконному іноземному маніпулюванню американською громадською думкою.

Калашникову та Афанасьєвій висунули звинувачення, які передбачають максимальне покарання до 25 років позбавлення волі. Справу розслідує ФБР.

Джерело: holosameryky.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:40    102
Сентябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович