13.08.2024 10:28
Просмотров: 147

Науковці створили революційну мережу суперкомп’ютерів, що прискорить появу надрозумного штучного інтелекту

Науковці створили революційну мережу суперкомп’ютерів, що прискорить появу надрозумного штучного інтелекту

Вчені оголосили про створення нової мережі суперкомп’ютерів, яка може стати ключовим етапом на шляху до розробки надрозумного штучного інтелекту. Перший вузол цієї мережі буде запущено вже за кілька тижнів.

Мережа об'єднує обчислювальні ресурси, які дозволять значно прискорити розвиток штучного інтелекту. Вчені вважають, що така система стане фундаментом для створення надрозумного штучного інтелекту (AGI), здатного вирішувати завдання, які зараз під силу лише людині.

Розробники наголошують, що нова система дозволить збільшити швидкість і ефективність навчання моделей ШІ. Це прискорить появу нових технологій, які зможуть самостійно аналізувати великі обсяги інформації та приймати складні рішення.

Експерти зазначають, що така технологія має величезний потенціал, але разом із тим викликає занепокоєння щодо безпеки. Виникають питання про те, як контроль над потужними ШІ буде здійснюватися в майбутньому і які етичні наслідки це може мати.

Поява надрозумного штучного інтелекту може змінити багато аспектів нашого життя. Тому важливо, щоб розвиток таких технологій супроводжувався ретельним контролем і міжнародним співробітництвом для забезпечення їхньої безпеки.

Джерело: noworries.news

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Август
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович