12.05.2021 07:12
Просмотров: 579

11.05.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

11.05.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

За даними ВООЗ, кількість інфікованих коронавірусом у світі перевищила 157,9 млн осіб, з них понад 3,28 млн померли. Більше всього захворіли в США – 32,7 млн осіб, на другому місці – Індія з 22,66 млн інфікованих, на третьому – Бразилія, 15,18 млн інфікованих. На даний час існує загальноєвропейський список «безпечних країн» з точки зору епідеміологічної обстановки: Ізраїль, Австралія, Нова Зеландія, Руанда, Сінгапур, Південна Корея і Таїланд.

Австрійська Республіка

З 19 травня у країні відновлюють роботу культурні та спортивні заклади, підприємства громадського харчування, готельної індустрії та відпочинку. Основними правилами при цьому є носіння захисних масок в ресторанах (окрім перебування за столом чи на визначених місцях), соціальна дистанція (два метри між столами чи мінімум одне сидяче місце між відвідувачами та 50% заповнення), а також дотримання одного із елементів майбутнього т.зв. «зеленого паспорта»: чинний тест на коронавірус, вакцинація або підтвердження одужання (при відсутності останніх двох пунктів клієнти готелів повинні проходити тестування через день).

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон 10 травня оголосив наступний етап послаблення коронавірусних обмежень в Англії. Згідно з третьою фазою послаблень, з 17 травня людям буде дозволено зустрічатися в приміщенні групами до шести осіб або двома повними домогосподарствами. Паби, кафе і ресторани зможуть приймати відвідувачів в закритих приміщеннях. Кінотеатри і спортивні споруди відновлюють роботу. Послаблення обмежень стосуватиметься тільки Англії, а Шотландія, Північна Ірландія та Уельс встановлять свої правила.

Естонська Республіка

В Естонії з 17 травня дозволять вакцинуватися від коронавірусу всім охочим. З наступного понеділка вакцини розподілятимуть не рівномірно між сімейними лікарями, а за принципом щільності населення. Таким чином, Таллінн отримає більшу кількість вакцин. В Естонії розраховують, що до кінця серпня вакцину отримають 70% населення країни.

Королівство Іспанія

Уряд Іспанії розраховує, що до кінця поточного року в країні буде готова власна вакцина від коронавіруса. Про це заявила міністр промисловості, торгівлі і туризму Іспанії Рейес Марото.

Чеська Республіка

З 10 травня в країні пом’якшені санітарно-епідеміологічні обмеження. Зокрема, відчинилися роздрібні промислові магазини (з умовою обмеження кількості покупців з розрахунку 1 відвідувач на 15 квадратних метрів), відновила роботу сфера послуг, працюють музеї, замки, галереї, відновили роботу дошкільні і шкільні навчальні заклади для дітей молодшого і середнього шкільного віку. Масковий режим зберігається тільки у закритих приміщеннях і на вулиці у місцях скупчення людей.

Французька Республіка

Уряд Франції має намір запровадити систему класифікації країн в залежності від інтенсивності поширення пандемії коронавірусу: «зелений», «помаранчевий» і «червоний» списки в залежності від інтенсивності епідемії стосуватиметься країн, що не входять до Шенгенської зони. Така класифікація з’явиться до червня. Розглядається можливість повної заборони в’їзду іноземців чи часткової із обов’язковим перебуванням на карантині.

Сполучені Штати Америки

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США схвалило застосування вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer і BioNTech для підлітків 12-15 років.

Ісламська Республіка Іран

Згідно з рішенням національного штабу боротьби з вірусом, до 15 травня в країні вводиться заборона на поїздки приватним транспортом між населеними пунктами різних провінцій. Дозволені поїздки всім пасажирським автобусам і вантажним автомобілям.

Султанат Оман

Уряд Оману оголосив, що з урахуванням поточних умов пандемії та показників прискореного зростання кількості випадків зараження COVID-19 та на підставі статті 12 «Закону про боротьбу з інфекційними хворобами» прийнято рішення припинити отримання заяв про відставку/звільнення медиків і допоміжних працівників медичної галузі по всій території султанату до подальшого розпорядження.

Аргентинська Республіка

На території Аргентини вперше виявлені випадки зараження індійськими і південноафриканським штамами коронавірусу. Індійськими штамами були заражені двоє дітей, які прибули в Буенос-Айрес з Парижа разом з батьками. Південноафриканський варіант був виявлений у жителя провінції Ріо-Негра, який повернувся в Аргентину з Іспанії. Серйозних симптомів хвороби у інфікованих не було.

Республіка Індія

В Індії на тлі різкого стрибка приросту зараження коронавірусною інфекцією нового типу до 24 травня вводиться локдаун в штатах Таміл Наду, Раджастан, Пондічері і Карнатака.

Китайська Народна Республіка

Нещодавно проведене дослідження показало, що трав'яний відвар під назвою "Цінфей Пайде", виготовлений за рецептами традиційної китайської медицини (ТКМ), який широко застосовувався для лікування COVID-19, може допомогти вдвічі знизити рівень смертності серед госпіталізованих пацієнтів з цим захворюванням. Видання China Daily процитувало слова глави дослідницької групи Лі Цзина, який зазначив, що "Цінфей Пайде" став єдиним рецептурним препаратом, рекомендованим для лікування пацієнтів з різним перебігом захворювання – від легкого до критичного. "Цінфей Пайде" – це суміш з десятків лікувальних трав і коренів, таких як ефедра, корінь солодки і гіркий мигдаль. Вживається у вигляді відвару.

Малайзія

Влада Малайзії ухвалила рішення з 12 травня до 7 червня ввести в країні загальнонаціональний режим ізоляції. Зокрема, буде введено заборону на всі громадські заходи, відвідування ресторанів, переміщення всередині штатів і районів.

Німецький виробник вакцини від Covid-19 BioNTech заявив про плани побудувати завод у Південно-Східній Азії. Відповідні роботи мають розпочатися вже цього року, а завод (потужністю у сотні мільйонів доз РНК-вакцини на рік) має запрацювати до 2023 року. Сінгапурське підприємство стане першим виробничим майданчиком німецької компанії за межами Європи.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: эпидемия

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович