26.10.2023 07:47
Просмотров: 494

Конгрес США. Джонсон таки виграв

Конгрес США. Джонсон таки виграв

Для України це погано, оскільки із 7 голосувань за надання допомоги Києву, 6 разів він проголосував проти.

Він також вважає, що Україна «підкупила» Байдена, і що мільярди, надані Києву, — «жахлива помилка».

На посаді спікера він вже не буде настільки радикальним, але все залежатиме від того наскільки принциповим питанням Україна буде для демократів. Або чи знайдеться кілька республіканців, які разом з демократами виставлять на голосувнні бюджет США з допомогою Україні в обхід Джонсона.

- Новий спікер Палати представників США обіцяє винести на голосування пакет допомоги Ізраїлю.

Щойно обраний спікером Палати представників США Майк Джонсон заявив, що одним із перших має намір винести на голосування законопроект щодо допомоги обороні Ізраїлю.

Під час його обрання перед нижньою палатою Конгресу США виступив лідер демократичної меншини Хакім Джефріс, який заявив про беззастережну підтримку Ізраїлю та України.

У цей момент конгресмени від обох партій піднялися та почали аплодувати. При цьому близько третини членів Палати представників від Республіканської партії не аплодували після слів Джефріса про підтримку України.

Як зазначає ізраїльська газета Haaretz, новий речник Палати представників відомий як євангелічний християнин і має тісні зв'язки з правими партіями Ізраїлю, які останніми роками перетворилися на основний політичний напрямок у країні.

Між тим, за повідомленням WSJ , Джонсон вже погодився на пропозицію Байдена обговорити питання допомоги Україні. А те, що третина республіканців-трампістів не аплодувала згадці про Україну, то це передбачувано. Мене навіть порадувало, що ЛИШЕ третина.

©️ BBC, WSJ

- Хочете політичний анекдот?

Джонсон вже переговорив по телефону з Байденом, який поздоровив його з обранням, і заявив, що (увага!): «Я ніколи не виступав проти допомоги Україні.»

І ще: «Ми повинні переконатися, що путін не досяг успіху, і всі республіканці єдині у цьому.»Перекладаю на людську мову: «Принципово я не проти, але буде торг...»

Ах, ти ж моя лапочка! Ніколи він не виступав проти, ага... Проте, позитивний сигнал є - справа тільки у ціні. А що ви хотіли: нормальна поведінка нормального політика - риторика до обрання і риторика після схожі одна на одну як Стефанчук на Безуглу.

У чому секрет змін? Республіканці розуміють, що доведеться домовлятися з демократами у питанні загального бюджету - це раз.

Друге. Джонсон, як спікер, має можливість гальмувати проходження законопроекту в комітетах та винесення його на голосування. Однак, йому протистоятиме те, що називається discharge petition. Якщо 218 представників проголосують за таку петицію, то законопроект має опинитися на загальному голосуванні без проходження комітетів.

Якщо демократи підтримують допомогу Україні майже всі, то серед республіканців розуміння також є, хоч і менше. Тобто, демократів плюс проукраїнських республіканців вистачить, щоб винести законопроект на загальне голосування та ухвалити його. А у Сенаті лідер республіканців Мітч Макконелл уже пообіцяв підтримку.

У чому профіти торгу респів-трампістів? Звісно, у самому Трампі та його політичних перспективах. Далі - бюджет. Плюс вони хочуть розглядати допомогу Україні та Ізраїлю окремо, бо єврейське лобі у Конгресі дуже сильне, а наші дипломати пасуть задніх і абсолютно не працюють з республіканцями індивідуально.

⁉️ Що буде на виході у найгіршому для нас варіанті? Думаю, зменшення допомоги мільярдів на 5-10 і посилення контролю за використанням цих грошей - можуть призначити ще пару контролерів, які сидітимуть у Києві і рахувати кожний долар. Що, може, й непогано з огляду на апетити ОПУ.

Це приблизний сценарій, але все міняється дуже стрімко (у Трампа та респів з Кокуса сім п`ятниць на тиждень), так що спостерігаємо та робимо своє.

Джерело: https://t.me/Sharp_Ukraine/17920

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович