24.08.2021 06:55
Просмотров: 722

О. Данілов: Підтримка всіма країнами-членами НАТО Саміту Кримської платформи – потужний сигнал для світу у питаннях консолідації зусиль для деокупації півострову

О. Данілов: Підтримка всіма країнами-членами НАТО Саміту Кримської платформи – потужний сигнал для світу у питаннях консолідації зусиль для деокупації півострову

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у понеділок провів зустріч із Заступником Генерального секретаря НАТО Мірчою Джоане.

Під час зустрічі сторони обговорили поточну безпекову ситуацію в Україні та світі, зокрема, в контексті російської агресії на Сході України, а також розглянули широке коло питань співробітництва України з Альянсом, приділивши особливу увагу розширенню співпраці у сфері кібербезпеки.

О. Данілов подякував усім країнам-членам НАТО за підтримку ініціативи Президента України Володимира Зеленського Кримська платформа, зазначивши, що для нашої держави позиція Альянсу у цьому питанні дуже важлива.

Саміт Кримської платформи стане потужним сигналом для світу у питаннях консолідації зусиль для деокупації Кримського півострову, заявив Секретар РНБО України.

Секретар РНБО також зазначив, що для України є важливою співпраця з НАТО у сфері кіберзахисту, оскільки, за його словами, «кіберзброя стане зброєю номер один у найближчі роки», і повідомив, що наша держава нещодавно подала офіційний запит на приєднання до Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE), який базується в м. Таллінн (Естонія).

Своєю чергою, Заступник Генерального секретаря НАТО заявив, що всі країни Альянсу «розуміють політичне і практичне значення Кримської платформи». «НАТО поділяє позицію щодо невизнання тимчасової окупації Криму та частини Донецької і Луганської областей, - наголосив він. – Кримська платформа – важливий інструмент для того, аби підтримувати кримське питання у порядку денному міжнародної спільноти».

О. Данілов заявив, що Україна продовжить стратегічний курс на набуття повноправного членства у Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі, визначений і закріплений у Конституції.

Пан М. Джоане зазначив, що у питанні вступу до НАТО «з боку України є необхідність проведення реформ, а з боку Альянсу – консенсус». У цьому контексті він, зокрема, високо оцінив зусилля Президента Володимира Зеленського щодо боротьби з корупцією всередині України.

Заступник Генерального секретаря НАТО також високо оцінив внесок РНБО України у розбудову сектору безпеки і оборони, зазначивши, що на цьогорічному саміті Альянсу в Брюсселі ухвалено рішення щороку проводити зустрічі керівників безпекових відомств, і Польща вже запропонувала провести першу зустріч на її території.

Пан М. Джоане висловив думку, що питання співпраці НАТО з Україною у питаннях кібербезпеки є перспективним, і назвав ще одним важливим питанням для співробітництва України, Альянсу і Євросоюзу національну стійкість.

На думку сторін, необхідно продовжувати реформування вітчизняного безпекового сектору у рамках щорічних національних програм Комісії Україна-НАТО, застосовувати у цьому процесі інноваційні підходи тощо.

За словами О. Данілова, важливим є також розвиток співпраці України з Альянсом на рівні «внутрішніх груп», таких як Україна-Польща-Румунія-країни Балтії з метою спільного напрацювання шляхів вирішення різноманітних безпекових питань регіону.

Заступник Генерального секретаря НАТО подякував українській стороні за участь в операції щодо евакуації з Афганістану осіб, яким загрожує небезпека.

Источник: rnbo.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович