17.05.2019 10:16
Просмотров: 1079

Північноатлантичний альянс продовжує надавати допомогу Україні у вдосконаленні військової освіти

Північноатлантичний альянс продовжує надавати допомогу Україні у вдосконаленні військової освіти

Делегація військових експертів НАТО на чолі з директором програми НАТО DEEP-Україна Маріушем Солісом завітала до вищих військових навчальних закладів Харкова – Харківського Національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба та Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ».

Основна мета зустрічі – підсумовування результатів діяльності в рамках реалізації програми DEEP у 2018 році, визначення напрямків подальшої співпраці з НАТО на 2019 - 2020 роки для кожного з відвіданих навчальних закладів та обговорення перспектив розвитку академічної військової освіти.

Так, за підсумками співробітництва з Альянсом у 2018 році, основними виконаними заходами в рамках реалізації програми DEEP у військових вишах Харкова є успішне впровадження нових стандартів вищої військової освіти у відповідності до вимог Типового базисного навчального плану для підготовки командного складу країн НАТО, вдосконалення курсу первинної військово-професійної підготовки на основі Програми базової загальновійськової підготовки, що враховує стандарти НАТО з загальновійськових питань, введення нових навчальних дисциплін.

Ефективною сучасною інновацією у освітньому процесі є запровадження дистанційних курсів навчання, підвищення кваліфікації, вивчення іноземних мов. Окрім того, суттєво розширено програму мовної підготовки курсантів та запроваджено практику викладання окремих модулів фахових дисциплін англійською мовою.

– Ми із задоволенням спостерігаємо за тим, як вибудовується єдине бачення та підходи щодо впровадження принципів НАТО в освітні процеси. Це, безумовно, значний прогрес, але не треба зупинятися на досягнутому, – зазначив один з учасників делегації, координатор заходів Програми DEEP з боку американської сторони Ел Столберг.

В ході обговорення напрямків подальшої співпраці сторони обмінялися думками щодо покращення освітнього процесу та визначили пріоритетні напрями співпраці з Альянсом. Серед них – запровадження курсів лідерства у навчальні програми військових вишів, налагодження двостороннього співробітництва з військовими навчальними закладами держав-членів НАТО з метою підготовки науково-педагогічних працівників за програмою Наставник-інструктор, проведення спільних курсів та семінарів.

Успішна реалізація програми DEEP дає можливість українським військовим ВНЗ готувати офіцерський і сержантський склад таким чином, щоб їх знання відповідали освітнім вимогам Альянсу, а це, у свою чергу, збільшить сумісність Збройних сил України із силами НАТО.

Довідка. Програма НАТО «Удосконалення військової освіти» (Defence Education Enhancement Program – DEEP) реалізується у рамках Програми Альянсу «Партнерство заради миру» з 2007 року. Програма спеціально розроблена науковцями НАТО для підтримки країн-партнерів, модернізації та професіоналізації військових освітніх закладів.

На сьогодні участь у реалізації DEEP беруть 12 держав-партнерів (Азербайджан, Афганістан, Вірменія, Грузія, Ірак, Казахстан, Мавританія, Молдова, Монголія, Сербія, Узбекистан та Україна з 2012 р.). Програма має на меті підтримувати українську сторону у питаннях реформування та розвитку системи військової освіти, у тому числі, підготовки професійного сержантського складу.

DEEP з Україною є наймасштабнішою освітньою програмою, яка сьогодні реалізується Альянсом серед країн-членів та партнерів. З початку реалізації DEEP проведено близько 300 заходів як в Україні, так і за кордоном. НАТО оцінює реалізацію Програми в Україні як найуспішнішу.

Відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м.Харків)

Північноатлантичний альянс продовжує надавати допомогу Україні у вдосконаленні військової освіти

Північноатлантичний альянс продовжує надавати допомогу Україні у вдосконаленні військової освіти

Північноатлантичний альянс продовжує надавати допомогу Україні у вдосконаленні військової освіти

Источник: mil.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович