29.03.2019 06:24
Просмотров: 968

Триває прийом документів на навчання до Харківського національного університету Повітряних Сил

Триває прийом документів на навчання до Харківського національного університету Повітряних Сил

Особливість цьогорічної вступної кампанії — зняття квот на набір дівчат у вищі військові навчальні заклади. Тож тепер завадити дівчині стати льотчицею може лише її погана фізична підготовка чи невисокі бали за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

— Якщо раніше замовник визначав кількість осіб жіночої статі, яких можна набрати на певні спеціальності, то зараз цю норму скасували, — розповів начальник відділу підготовки у ВВНЗ, ВНП ВНЗ та НЦ, програмно-статутного та впровадження досвіду бойових дій управління бойової підготовки Командування Повітряних Сил полковник Сергій Ткачук.

Дівчата переважно подають документи на факультет автоматизованих систем управління, телекомунікацій та радіотехніки та на морально-психологічне забезпечення. І на рівні з хлопцями, проходять професійний психологічний відбір, військово-лікарську комісію, складають залік із фізичної підготовки.

Цього року є ще одне нововведення щодо дисциплін, обов’язкових для вступу до Харківського національного університету Повітряних Сил. Розширено перелік предметів, за якими можуть проходити випробування. Обов’язковим залишається українська мова і література, профільним — математика. А ось додатковим, залежно від обраної спеціальності, можуть стати фізика, англійська мова, історія України чи географія. Окрім того, на відміну від попередніх років, випускники ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою мають право вступати не лише за результатами ЗНО, а й за результатами тестувань.

Источник: mil.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович