15.06.2017 11:54
Просмотров: 769

В Державному підприємстві „Східний експертно-технічний центр Держпраці" проведено державний фінансовий аудит

В Державному підприємстві „Східний експертно-технічний центр Держпраці проведено державний фінансовий аудит

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби проведено державний фінансовий аудит діяльності Державного підприємства „Східний експертно-технічний центр Держпраці" за період з 01.01.2014 по 31.01.2017 року.

ДП „Східний ЕТЦ” є одним із провідних і потужних підприємств в галузі експертно-технічних робіт (послуг) з питань охорони праці як в Харківській області, так і в Україні. Протягом досліджуваного періоду діяльність Підприємства була прибутковою, що вказує на досягнення мети діяльності в частині отримання прибутку.

Втім, результати аудиторського дослідження засвідчили, що загальна оцінка ефективності управління Підприємством відповідає середньому рівню.

Так, неприйняття керівництвом Підприємства ряду ефективних управлінських рішень вплинуло на заниження доходів і завищення витрат, та, відповідно, на відрахування частини чистого прибутку до державного бюджету.

Зокрема, внаслідок недійової системи внутрішнього контролю на Підприємстві, недотримання граничних розмірів тарифів на проведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб’єктів господарювання для отримання дозволу, незабезпечення належного контролю за обсягом фактично наданих послуг по укладених договорах та за дотриманням умов договорів в частині своєчасних розрахунків тощо, Підприємство протягом досліджуваного періоду недоотримало доходів розрахунково в загальній сумі 574,2 тис. гривень.

Через невирішення до теперішнього часу питання щодо введення в експлуатацію Дитячого оздоровчого центру ім. Ю. Гагаріна (м. Запоріжжя), Підприємство як власник та набувач майнових прав на об'єкт (частки 17,34 %) вже понад три роки не використовує його у господарській діяльності, а отже, не отримує максимальної економічної вигоди при здійснених витратах на утримання вказаного об'єкту та сплату податків в загальній сумі 137,1 тис. гривень.

Крім того, встановлені факти завищення розцінок відрядної форми оплати праці за виконані працівниками договори на надання послуг, що впливає на вартість послуг та може погіршувати конкурентоспроможність підприємства, а також спричиняти втрату доходів; факти зайвих виплат працівникам премій та грошових одноразових виплат при наявності дисциплінарних стягнень.

У розрізі окремих статей витрат, затверджених фінансовими планами Підприємства, відбувалося як недосягнення планових показників, так і їх перевищення, що потребувало застосування механізму внесення змін до фінансових планів Підприємства по мірі його виконання.

За результатами аудиторського дослідження надано три рекомендації на рівні органу управління – Державної служби України з питань праці, та 10 рекомендацій на рівні Підприємства, впровадження яких спрямоване на удосконалення діяльності та підвищення процесів управління.

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович