09.03.2024 10:11
Просмотров: 353

ДБР викрило суддю-зрадника

ДБР викрило суддю-зрадника

ДБР викрило суддю, який на замовлення фсб збирав дані про своїх колег та полонених військових, справи ще трьох суддів — зрадників передані до суду

● Працівники ДБР продовжують системну роботу з викриття та притягнення до відповідальності зрадників та колаборантів, які після російського повномасштабного вторгнення в Україну добровільно пішли на співпрацю з окупантами.

● Цього тижня за матеріалами розслідувань Бюро суди ухвалили два вироки щодо державних зрадників, на розгляд суду передані обвинувачення щодо 6 осіб, у тому числі трьох суддів.

● Працівники ДБР викрили та повідомили про підозру судді, який на замовлення фсб рф збирав та передавав конфіденційну інформацію про своїх колег та військовослужбовців Збройних Сил України.

Суддя Брянківського районного суду Луганської області отримав доступ до закритих суддівських груп у різноманітних месенджерах. Там він збирав особисті дані українських суддів, як то фотографії, номери телефонів, електронні поштові скриньки, посади та інші установчі дані.

Особливу увагу чоловік приділяв суддям з проукраїнською позицією. Також він вивідував дані про українських військових та їхню рідню, які знаходилися в полоні рф. Потім ці дані спецслужби росіян використовували під час допиту полонених.

● За матеріалами ДБР судитимуть іншого колишнього суддю Калінінського районного суду Горлівки, яка позбавляє українців права на житло, що залишилося на тимчасово окупованій території. Обвинувачення щодо неї направлено до суду за статтею державної зради та колабораціонізму (ч. 1 ст. 111 КК України, ч. 2 ст. 111 КК України, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

● Також ДБР завершило досудове розслідування щодо двох колишніх суддів Гагарінського та Ленінського районних судів міста Севастополя, які після окупації півострова здійснювали правосуддя за законами рф.

● На підставі матеріалів розслідування ДБР Святошинський районний суд Києва заочно визнав винним у держзраді ексначальника відділення зв’язку військової частини в АР Крим.

● Своєю чергою Жовтневий районний суд м. Запоріжжя ухвалив рішення у справі колишнього інспектора Азовського басейнового управління Держагентства меліорації та рибного господарства України, який виконував обов’язки керівника управління на момент початку війни.

● Передано до суду обвинувачення за статтею державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України) щодо колишнього правоохоронця, який від початку окупації Приазовського з Мелітопольського району Запорізької області працює на ворога.

● 15 років позбавлення волі загрожує двом колишнім рятувальникам з Лимана Донецької області. Обвинувальний акт щодо них передано до суду за статтею колабораціонізму (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

● Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора, Донецька та Запорізька обласні прокуратури, Миколаївська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону, прокуратура АР Крим та м. Севастополя.

Джерело: https://t.me/DBRgovua/4235

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:37    107
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович