12.06.2024 07:04
Просмотров: 262

Медведчук програв апеляцію: суд не поновив його право займатися адвокатською діяльністю

Медведчук програв апеляцію: суд не поновив його право займатися адвокатською діяльністю

Куму путіна Віктору Медведчуку, якого звинувачують у держзраді, відмовили у поновленні права на зайняття адвокатською діяльністю в Україні. Шостий апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення Київського окружного адміністративного суду.

Про це йдеться у рішенні апеляційної інстанції, яке надали громадській ініціативі “Голка” адвокати-позивачі Ілля Костін та Роман Титикало.

“Теза позивача “Свою независимость в 1991 году Украина получает не в результате национально-освободительной борьбы, а по договоренности с москвой. Новая экономическая и политическая реальность побуждает российскую элиту не просто предоставить Украине независимость, но и подтолкнуть к ней” суперечить змісту частини преамбули Конституції України, а також її статті 5. Колегія суддів погоджується із тим, що позивач окресленою тезою фактично заперечив очевидний факт національно-визвольної боротьби України за незалежність, яка мала місце на багатьох етапах української історії та до якої мало безпосереднє відношення велике коло людей, в тому числі такі відомі історичні особи як Мазепа І.С., Грушевський М.С., Коновалець Є.М., Бандера С.А. та інші (серед яких і Юрій Литвин, і Василь Стус, захист яких був покладений саме на адвоката Віктора Медведчука)”, – йдеться у рішення суду.

Склад колегії суддів, яка винесла рішення: Любов Костюк, Нінель Маринчак, Михайло Кобаль.

Джерело: holka.org.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович