Сегодня 08:35
Просмотров: 109

Підпали військових авто – інформаційна операція російських спецслужб

Підпали військових авто – інформаційна операція російських спецслужб

Підпали авто українських військових є частиною великої багаторівневої кампанії, керованої з росії – це встановили журналісти розслідувального проєкту «Схеми» на «Радіо Свобода». Стоять за нею московські спецслужби, найімовірніше ФСБ чи ГРУ, але безпосереднє вербування виконавців зазвичай «скидають на підрядників», якими можуть бути й російські приватні кампанії, і колцентри, і навіть окремі особи зацікавлені насамперед отримати за виконані завдання живі гроші. Спецрепортаж журналіста Армія FM Олексія Мустафіна про підпали авто військових.

Щоправда, цілі вони все одно змушені узгоджувати в «кураторів» рівнем вище - розповіла Армії FM Юлія Химерик, журналістка-фрілансерка, яка брала участь в розслідуванні.

– В них дійсне все структуроване – є головні, тобто ті, хто затверджує, цю ціль, є ті хто спілкується безпосередньо з виконавцями й самі виконавці.

Про те, що мету кампанії не варто зводити лише до знищення майна військових, припустив в розмові з Армією ФМ і керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей.

– Вони намагаються через періодичні підпали в різних кінцях України створити ілюзію масовості та великого спротиву українській владі.

Між іншим, це перегукується і зі спостереженнями журналістів

– Сама ця кампанія більше вона про більше про картинку, ніж про результативність. Вони намагаються створити таку картинку, нібито в Україні існують диверсійні рухи проти ТЦК. Але насправді, як ми вже доказали, що це просто люди які шукали собі якусь роботу, швидкий заробіток і пішли на це. Там немає ніякої ідеї, це просто заробіток, - заявила Юлія Химерик

Втім і гроші за виконання завдання платять не завжди.

– Це обіцянки, вони самі кажуть, що не заплатили тій чи тій людині. Вони кидають. Це не завжди гроші, про які вони кажуть, - додала журналістка.

Що ж до спроб вплинути за допомогою паліїв на настрої українців, то в ефективності технології Соловей має великий сумнів.

– ЦІ дії викликають здебільшого незадоволення та більше мобілізують суспільство, Можна згадати історію з червоними хрестиками, яка мала викликати істерику, а вийшло навпаки. Їхні теперішні дії змушують людей бути більше мобілізованими.

Військовий психолог Олег Покальчук каже, що росіяни вчергове “судять по собі”.

– Це їхня системна помилка, вони не розуміють хто такі українці. Це так не працює.

Джерело: armyfm.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:30    114
Октябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

  • Доставка води в Харкові avita.ua - енергія природи у кожному ковтку

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович