21.06.2023 08:08
Просмотров: 433

Результати НАБУ, САП і ВАКС за першу половину червня

Результати НАБУ, САП і ВАКС за першу половину червня

Підготували підбірку результатів НАБУ і САП за першу половину червня:

● екснардепку від ОПЗЖ Королевську розшукуютьу справі щодо недекларування майна на 4,3 млн грн;

● ексдепутат Київської облради Кузьменко отримав підозру за ймовірне недекларування статків на понад 27 млн грн;

● депутат Рівненської облради і лікар Шевчук отримав підозру за отримання 1200 доларів, за які він нібито пообіцяв оформити групу інвалідності;

● викрили заступника керівника та прокурора Слобожанської окружної прокуратури із Дніпропетровщини на створенні штучних доказів для притягнення до відповідальності невинної особи;

● повідомили про підозру керівнику Батьківщини у Полтавській облраді Бєлашову і трьом його спільникам у справі про збитки Укрзалізниці на 206 млн грн. На суд до Бєлашова прийшла ціла група підтримки на чолі з Тимошенко;

● відправили до суду справу щодо двох адвокатів, яких викрили на підбурюванні до надання 300 тисяч доларів хабаря нібито керівництву Генпрокуратури;

● відправили до суду справу щодо директора Доненергоекспорту та ексголови тендерного комітету Мирноградвугілля зі збитками на 51,17 млн грн;

 

● відправили до суду справу «дачі Маразлі» за обвинуваченням одеського чиновника Лунгула щодо зловживань на 75 млн грн.   

-----

Тепер про ВАКС в першій половині червня. Маємо такі результати:

● колишній суддя Дніпровського райсуду Києва Чаус отримав 10 років ув'язнення з конфіскацією за прохання отримати хабар.

● Верховний Суд підтвердив вирок ВАКС, яким двох колишніх суддів Голосіївського райсуду Києва Білика і Новака засудили до 7 і 7,5 років ув'язнення за хабарництво.

● громадянин Індії Анудж отримав 5 років умовно за спробу підкупити керівника Держлікслужб за 10 тисяч доларів. Іноземець визнав свою вину, пішов на угоду та зобов'язався сплатити 10 млн грн на Армію дронів.

● оголосили у міжнародний розшук депутата Київради Трубіцина. Окрім того, заочно арештували його та стягнули у бюджет 9,88 млн грн застави.

● заарештували керівника фракції Батьківщини у Полтавській облраді Бєлашова із заставою у 30 млн грн у справі збитків Укрзалізниці на 206 млн грн. Згодом за нього внесли заставу.

● дозволили проводити спецрозслідування щодо ексочільника Нацбанку Шевченка, який ховається у Відні.

● екснардепу Скуратовському продовжили варту у справі організації протиправного заволодіння права вимоги банку на 128 млн грн. Водночас суд зменшив розмір застави з 32,2 млн до 16 млн грн.

● колишнього заступника міністра Лозинського знову взяли під варту із альтернативною заставою у 5 млн грн.

● обрали запобіжний захід ексголові сільради на Київщині Шмаюну, який підозрюється у завданні понад 7,8 млн грн збитків територіальній громаді.

● Апеляція ВАКС скасувала рішення, яким ексголові ДФС Насірову зменшили заставу з 523 млн до 107 млн грн. 

● Апеляція ВАКС конфіскувала активи кримського зрадника Цекова та стягнула у дохід держави українські активи російського олігарха Дерипаски, окрім двох кар'єрів.

https://t.me/fuckcorruption/2370

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:14    243
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович