02.08.2020 11:32
Просмотров: 765

Приватні інвестиції у залізничні вокзали дозволять створити якісну та сучасну інфраструктуру для людей, - Владислав Криклій

Приватні інвестиції у залізничні вокзали дозволять створити якісну та сучасну інфраструктуру для людей, - Владислав Криклій

Реалізація перспективних проєктів з модернізації українських залізничних вокзалів на умовах державно-приватного партнерства покращить їх розвиток і дозволить створити якісну та сучасну інфраструктуру для людей.

На цьому наголосив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час наради щодо презентації дослідження з оцінки готовності концесії пілотних вокзалів, яка відбулася сьогодні, 31 липня.

“Залізничні вокзали в сучасному світі – це розвинені інтермодальні комплекси, зручні та комфортні для пасажирів. Ми маємо теж переймати цей позитивний досвід та створювати якісну та сучасну інфраструктуру для людей. Вдячний нашим міжнародним партнерам та консультантам за надану технічну допомогу з підготовки дослідження з оцінки готовності концесії пілотних вокзалів. Очікуємо результати найближчим часом. За допомогою механізму державно-приватного партнерства ми очікуємо залучити нові інвестиції на модернізацію об’єктів залізничної інфраструктури”, - зазначив очільник Міністерства.

За його словами, використання механізму ДПП сприятиме покращенню якості залізничних та інших допоміжних послуг (паркування, доступ до інформації тощо), дозволить розвинути нові послуги на вокзалах для поліпшення сервісу (магазини, ресторани, зони відпочинку тощо), а також підвищить їх енергоефективність та збільшить податкові надходження до бюджетів всіх рівнів. Крім цього, реалізація подібних проєктів удосконалить залізничну інфраструктуру для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп, наблизивши Україну до Європи.

Відтак, Глобальний інфраструктурний фонд (GIF) у координації з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), Міністерством інфраструктури України та Укрзалізницею залучив фахівців компаній Ernst & Young та АГРЕКА для надання технічних консультацій щодо попередньої оцінки потенціалу можливих приватних інвестицій в інфраструктуру декількох відібраних залізничних вокзалів за програмною концесією.

Відібрані вокзали в рамках проєкту включають вокзали міст Харків, Дніпро, Вінниця, Хмельницький, Миколаїв, Чоп та Київ. У майбутньому пілотна модель може бути застосована і до інших вокзалів України.

Участь у заході також взяли представники Глобального інфраструктурного фонду (GIF), Міжнародної фінансової корпорації (IFC), Світового Банку, Укрзалізниці, Міністерства інфраструктури та Команди підтримки реформ при Міністерстві (RST).

Источник: mtu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович