14.12.2021 18:06
Просмотров: 798

Позаблоковий статус України залишиться в минулому, – МЗС

Позаблоковий статус України залишиться в минулому, – МЗС

Нова стратегія зовнішньої політики України оминає багатовекторність, невизначеність та позаблоковий статус держави. У МЗС наголосили, що ці речі залишаться в минулому.

Одним із напрямків зовнішньої політики є прагнення до членства в ЄС та НАТО. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час заходу "Дипломатія 2022 року: пріоритети Стратегії зовнішньополітичної діяльності".

Стратегія залишає у минулому багатовекторність, позаблоковість, невизначеність, партнерозалежність,
– наголосив Кулеба.

Зауважимо, що стратегію зовнішньої політики затвердили у серпні 2021 року. Її пріоритетними напрямами є забезпечення незалежності і державного суверенітету України, відновлення територіальної цілісності, протидія російській агресії, просування експорту, залучення інвестицій.

Шлях України до НАТО: останні новини

  • У 2008 році Україна подала заявку на вступ до Північноатлантичного Альянсу. Однак на Бухарестському саміті це прагнення зафіксували лише як майбутню мету.
  • Вже у червні 2020 року НАТО визнало Україну учасником Програми розширених можливостей. Наразі наша держава чекає Плану дій щодо членства в НАТО.
  • Глава представництва НАТО в Україні Александр Вінніков наголосив, що у статуті Альянсу немає норми, яка б не дозволяла країні отримати членство під час війни на її території. Тобто, навіть попри російську агресію, Україна може вступити до Альянсу.
  • За словами посла України в Німеччині Андрія Мельника, наша країна за останні кілька років виконала понад 200 контрольних показників стандартів для вступу ЄС.
  • У Кремлі ж відбувається справжня істерика, коли піднімають тему членства України в НАТО. Президент Росії Володимир Путін вимагав гарантій того, що Альянс не розширюватиметься на схід.
  • Натомість в НАТО відповіли, що питання про вступ України вирішуватимуть точно без Москви.

Источник: 24tv.ua/

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: нато

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович