26.04.2023 09:01
Просмотров: 448

РФ почала встановлювати на дрони Shahed захищену систему супутникової навігації, – ЗСУ

РФ почала встановлювати на дрони Shahed захищену систему супутникової навігації, – ЗСУ

Українські інженери досліджують російські безпілотники, які ЗС РФ застосовують для ударів по українській території. Останнім часом помітні зміни в конструкції БПЛА. Про це повідомив начальник відділу дослідження роботизованих систем Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генерального штабу Збройних Сил України Сергій Спешилов в коментарі АрміяInform.

У деталях в дронах-камікадзе Shahed помітні істотні зміни. За словами Спешилова, якщо раніше в БПЛА були відносно нові мікросхеми та чипи, то останнім часом є деградація комплектації. Це пояснюється тим, що РФ та Ірану доводиться шукати шляхи для пошуку деталей, бо санкції стають все дієвішими. Один з таких прикладів деградації було реле у Shahed, яке було виготовлено у травні 1996 року у Вірменії.

РФ почала встановлювати на дрони Shahed захищену систему супутникової навігації, – ЗСУ

"Утім, нині ми фіксуємо в БПЛА російського виробництва встановлення завадозахищених приймачів супутникової навігації. Ми працюємо над тим, щоби надавати нашим інженерам і виробниникам дані для виготовлення аналогічних компонентів для українських безпілотників", — розповів Сергій Спешилов.

Також він додав, що дослідження елементів БПЛА дозволяють напрацювати поради, як українським силам протидіяти ворожим БПЛА з новими приймачами супутникової навігації.

Джерело: focus.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович