03.11.2023 07:09
Просмотров: 585

The Financial Times: Американська громадськість дедалі стриманіше ставиться до фінансування України

The Financial Times: Американська громадськість дедалі стриманіше ставиться до фінансування України

Згідно з новими результатами опитування Gallup, 41% американців вважають, що США роблять «надто багато» для підтримки України. У червні цієї позиції дотримувалися 29% опитаних. Частка американців, які вважають, що США надають Києву "недостатню підтримку", з 28% у червні знизилася до 25% у жовтні.

Це зрозуміло. Ейфорія Заходу від тогорічних українських перемог змінилась розчаруванням від того, що майже рік йде виснажлива позиційна війна без видимих ознак якихось змін.

Саме у цей момент - як опосередкована відповідь на статтю у TIME - зʼявився ґрунтовний аналіз Залужного в Economist.

І цей аналіз - не констатація глухого кута, в якому опинилась Україна, а стратегічне бачення, як його уникнути.

Це посил Заходу, і полягає він у тому, що якщо у найближчі місяці не зробити якісного технологічного прориву в оснащенні ЗСУ, настане дійсно патова ситуація. Яка потягне за собою «втомленість від війни» не тільки у західних партнерів, але й (що найстрашніше) у наших воїнів.

росію треба не стримувати, як багато хто вважає, а перемагати у військовому сенсі. І не кількістю загиблих українців, а якісною зброєю, яка у НАТО є, але яку бояться надавати Україні з огляду на страх перед Третьою світовою. Не розуміючи, що Третя світова вже йде.

Не перестаю стверджувати, що минулорічні успіхи керівництва України на міжнародній арені (я без іронії) змінились абсолютно програшною стратегією цього року. І навіть допускаю, що стаття Залужного не узгоджувалась з адміністрацією президента, де вимагають перемог за будь-яку ціну - без урахування як наших втрат, так настроїв, які починають домінувати на Заході.

Це не зрада. Це розуміння того, що для виправлення ситуації терміново треба висадити у США десант найбільш досвідчених українських дипломатів, військових та міжнародників з метою проведення ґрунтовної лобістської кампанії та реалізації бачення, викладеного в Economist.

Бо останній візит Зеленського у США виявився провальним з багатьох точок зору - і не в останню чергу тому, що президент продовжив використовувати стратегію під назвою «всі нам винні» без урахування настроїв, що вже змінились.

Це так не працює. І якщо ми не змінимо свою стратегію на міжнародному напрямі, цифри розчарованих американських платників податків (наведені на початку цієї статті), завдяки яким Україна продовжує боротись, будуть все більше розчаровувати нас. А політики завжди прислуховуються до свого електорату, і немає жодної причини вважати американських політиків виключенням з цього правила.

Джерело: https://t.me/Sharp_Ukraine/18048

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 10:21    177
Сегодня 09:56    158
Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович