11.05.2024 07:20
Просмотров: 274

За матеріалами ДБР суд виніс вирок ще одній зрадниці, а 14 перебіжчиків вже очікують на правосуддя за державну зраду та колабораціонізм

За матеріалами ДБР суд виніс вирок ще одній зрадниці, а 14 перебіжчиків вже очікують на правосуддя за державну зраду та колабораціонізм

1. 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна отримала за рішенням суду 24-річна колишня працівниця райуправління ДСНС з Волновахи. Вона пішла працювати на окупантів у березні 2022 року до незаконно створеного правоохоронного органу окупантів.

Жінка допомагала загарбникам проводити підривну діяльність проти України, брала участь в агітаційних заходах на підтримку рашистського режиму. Суд визнав її винною у державній зраді.

2. До суду скеровано обвинувачення за статтею державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб щодо працівниці правоохоронного органу з Маріуполя.

У березні 2022 року жінка добровільно стала «поліцейською днр» в тимчасово окупованому місті. Вона наразі продовжує прислуговувати росіянам.

3. За матеріалами ДБР судитимуть двох державних інспекторок одного з відділів податкової служби в Донецькій області, які контролюють своєчасність сплати податків у псевдореспубліці «днр».

Залишившись у тимчасово окупованому Волноваському районі, жінки отримали паспорти громадянок рф та обійняли посади у так званій «волноваській республіканській податковій інспекції міністерства доходів та зборів днр».

4. Довічне позбавлення волі загрожує чотирьом колишнім рятувальникам з села Мілове Луганської області, які зрадили Україну та перейшли на бік ворога.

Вони навесні 2022 отримали посади в одному з підрозділів незаконно створеного окупантами правоохоронного органу так званого «мнс лнр», а один з них навіть очолив цю структуру.

5. За матеріалами ДБР Офіс Генпрокурора повідомив про підозру у держзраді та колабораційній діяльності голові Генічеського районного суду, яка перейшла на бік агресора після початку російського повномасштабного вторгнення.

Після захоплення частини Херсонської області вона передала фсб дані про своїх колег, поліцейських та працівників ТЦК та СП, доповідала про земляків, які залишились в окупації, але мали проукраїнські погляди. За її донесеннями окупанти затримували багатьох патріотів.

У липні 2022 року фігурантка добровільно обійняла посаду так званого судді у незаконному самопроголошеному судовому органі, створеному на тимчасово окупованій території Херсонської області.

6. Також ДБР повідомило про підозру у державній зраді колишньому посадовцю воєнізованої охорони «Укрзалізниці», який в окупованому Херсоні допомагав ворогу «віджимати» майно підприємства.

Фігурант допомагав загарбникам охороняти залізничні перевезення, а після звільнення міста втік на непідконтрольні Україні території.

7. За матеріалами ДБР повідомлено про підозру у колабораційній діяльності трьом колишнім правоохоронцям з Луганщини та Маріуполя, а також двом колишнім суддям Мелітопольського міськрайонного суду.

Двоє правоохоронців у листопаді 2023 року добровільно обійняли посади інспекторів патрульної поліції у так званому «мвс росії «Северодонецьк». Інша фігурантка – працівниця правоохоронного органу з Маріуполя – у 2022 році добровільно обійняла посаду так званого інспектора дорожньо-патрульної служби в захопленому місті.

8. Дві екссудді Мелітопольського міськрайонного суду отримали від окупантів посади у незаконному «обласному суді Запоріжжя». Відповідними указами путіна у вересні 2023 року їх було призначено так званими суддями на шестирічний термін.

Джерело: https://t.me/DBRgovua/4383

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 10:21    166
Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович