28.05.2024 07:11
Просмотров: 247

ДБР досліджує обставини прориву російськими військовими кордону у Харківській області

ДБР досліджує обставини прориву російськими військовими кордону у Харківській області

● Працівники ДБР розпочали досудове розслідування за фактом прориву військами російської федерації державного кордону в Харківській області.

● 10 травня 2024 року окупанти під час штурмів українських позицій зуміли прорвати перший ешелон оборони та захопити кілька населених пунктів вздовж лінії кордону України з рф, завдавши втрат ЗСУ та мирному населенню.

● Зважаючи на резонансність провадження, до розслідування залучені кращі слідчі та керівництво Головного слідчого управління ДБР, відбувається щільна взаємодія з оперативними підрозділами СБУ. А також — повна комунікація і підтримка з боку Генерального штабу ЗСУ, ОТУ «Харків» та ОСУВ «Хортиця».

● У межах досудового розслідування Бюро комплексно перевіряє рівень забезпечення та укомплектування особовим складом частин ЗСУ, зведення фортифікаційних споруд, взаємодію між військовими підрозділами тощо. Також перевіряються дії керівництва усіх ланок в регіоні в ході наступальних дій противника, до та після них, досліджуються можливі факти безпідставного залишення бойових позицій підрозділами ЗСУ.

● Наразі вже встановлений похвилинний розвиток подій. Призначено низку важливих експертиз, які планується завершити найближчим часом.

● Попередня кваліфікація — самовільне залишення поля бою та недбале ставлення до військової служби (ст. 429, ч. 4 ст. 425 КК України).

● Усі процесуальні дії проводяться з урахуванням реальної обстановки у місцях дислокацій підрозділів та без шкоди для виконання ними бойових завдань.

● Процесуальне керівництво здійснює Харківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

▶ ️Детальніше за посиланням (https://dbr.gov.ua/news/dbr-doslidzhue-obstavini-prorivu-rosijskimi-vijskovimi-kordonu-u-harkivskij-oblasti)

▶ ️Відеокоментар

Джерело: https://t.me/DBRgovua/4409

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 10:21    166
Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович