17.06.2024 06:37
Просмотров: 255

Кто и что сказал на самите?

Кто и что сказал на самите?

Україна ніколи не казала, що Китай — наш ворог. У нас тільки один ворог — путін. Я вважаю, що Китай має вплив на росію, і міг би нам допомогти. - Президент України Володимир Зеленський.

---------

Це безвідповідально, відкидає мораль, Статут ООН і просто здоровий глузд, — радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван про ультиматум путіна.

Салліван зауважив, що Саміт миру в Швейцарії "визначив ядро того, як має виглядати мир — це принципи статуту ООН та Міжнародного права".

Він також допустив, що переговори між Україною та рф можуть відбутися "пізніше".

Крім того, радник президента США закликав засудити злочини росії з викрадення дітей і повернути викрадених додому.

Кто и что сказал на самите?

-------

Сьогодні у світі святкують День батька. Цього вечора багато з нас будуть з дітьми вдома. Не кожен має таке щастя. Тисячі дітей в Україні забрали зі своїх домівок, — прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Трюдо нагадав, що рф не лише викрадає дітей, а й намагається змінити їхню ідентичність, змусити забути рідну мову.

"Ми всі знаємо про наслідки позбавлення дітей цієї ідентичності. Це — форма колоніалізму, яку світ не може проігнорувати", — додав прем’єр.

Кто и что сказал на самите?

-------

Коли росія скаже, що вона готова до миру на основі статуту ООН, тоді настане час включити її до мирних зусиль, — президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Вона висловила впевненість, що такий момент "настане швидко".

"Україна буде визначати умови справедливого миру. ЄС допомагатиме вам у цьому і продовжить збирати підтримку всього світу", — сказала фон дер Ляєн.

Кто и что сказал на самите?

Тим часом президент Зеленський на підсумковій пресовій конференції Саміту миру в Швейцарії заявив, що Україна вже почала підготовку до другого саміту.

"Ми не маємо часу на довготривалу роботу. Рух до миру означає діяти швидко", — сказав Зеленський.

-------

▶ ️Що вже сказали лідери Західних демократій у ході Саміту миру? Головне:

● Віцепрезидентка США Камала Гарріс: Щодо неспровокованої та невиправданої війни путіна проти України – ми єдині і солідарні у підтримці міжнародних норм і правил.

● Президент Франції Емманюель Макрон: Всі з нас віддані побудові сталого миру. Але, як вже було сказано, таким миром не може стати українська капітуляція. Тому передумовою миру є допомога Україні у відбитті агресії.

● Премʼєр-міністерка Італії Джорджія Мелоні: Важливо об‘єднати всі зусилля для захисту України. Якщо росія не погоджується з умовами, ми примусимо їх здатися.

● Прем‘єр-міністр Нідерландів Марк Рютте: Відсутність росії за цим столом – це абсолютно правильне рішення. Мир буде тоді, коли росія поважатиме міжнародні принципи та Статут ООН.

● Президент Литви Ґітанас Науседа: Миру можливо досягнути тільки після повного відновлення територіальної цілісності України.

● Президент Польщі Анджей Дуда: росія залишається колоніальною імперією, яка так і не пройшла шлях деколонізації, не змогла впоратися із демонами свого минулого. У тій частині світу, яку я представляю, росію часто називають тюрмою народів.

● Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен: Ми маємо особливу відповідальність підтримати вирішення питання війни в Україні, встановити справедливий і тривалий мир. Прибувши сюди, ми взяли на себе цю відповідальність.

-------

️ООН докладає усіх зусиль, щоб завершити цю жахливу війну в Україні

Про це заявила заступниця Генсека ООН з політичних питань Розмарі Дікарло.

Дуже смішно

-------

▶ ️Тем временем в рф предложили президенту Зеленскому "задуматься над ̶у̶л̶ь̶т̶и̶м̶а̶т̶у̶м̶о̶м̶ предложением путина".

Спикер кремля Дмитрий Песков традиционно утверждал, что положение Украины "будет только ухудшаться", потому, мол, нужно договариваться сейчас.

Кто и что сказал на самите?

Кто и что сказал на самите?

Джерело: https://t.me/znua_live/153172, https://t.me/spravdi/39415

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Июнь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович