04.01.2024 07:21
Просмотров: 511

"Центр тяжіння війни". Військове командування України переводить фокус визвольної кампанії на Крим

Центр тяжіння війни. Військове командування України переводить фокус визвольної кампанії на Крим

Війна повинна стати технологічнішою.

У передостанній день грудня засідала ставка верховного головнокомандувача, на якій затверджено стратегію Сил оборони України на 2024-й. Подробиці, звісно, є таємницею, та з публікацій в The Economist можна відтворити загальні контури.

▶ ️Володимир Зеленський у свіжому інтервʼю The Economist озвучив найголовніший воєнний задум України на 24-й рік - ізоляція окупованого Криму від Московії. Для цього потрібно зруйнувати Керченський міст вартістю в $4 млрд, а також перерізати транспортне сполучення з материковою частиною тимчасово окупованої України. Ось декілька аргументів президента:

(https://www.economist.com/europe/2024/01/01/a-new-years-interview-with-volodymr-zelensky)

Крим і битва в Чорному морі стануть центром тяжіння війни. Ізоляція півострова, незаконно анексованого росією 2014 р, і деградація російського військового потенціалу — «надзвичайно важливі для нас, тому що це спосіб для нас зменшити кількість атак з цього регіону», - Володимир Зеленський.

● Україна досягає перемог на півострові, знищивши п’яту частину цього флоту. Втрата військово-морських баз, які росія утримувала протягом останніх 240 років, була б величезною незручністю для путіна.

● Для цього потрібна цільова військова допомога. Насамперед, — «TAURUS», — крилата ракета далекого радіусу дії німецького виробництва, здатна вибухати глибоко всередині цілі.

The Economist: амбіції Києва повернути Україну в межі її кордонів 1991 р. не змінилися і не зміняться, але український президент більше не встановлює часових рамок і не дає обіцянок щодо того, скільки території Україна може «деокупувати» наступного року. Його безпосереднім завданням у сухопутній війні буде «захищати схід, врятувати ці дуже важливі міста України, схід і південь, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Херсон, Миколаїв», а також захистити критичну інфраструктуру своєї країни.

▶ ️Про важливість Криму Залужний розповідав 2 місяці в інтервʼю тому ж The Economist.

(https://www.economist.com/europe/2023/11/01/ukraines-commander-in-chief-on-the-breakthrough-he-needs-to-beat-russia) Крим, на думку генерала, залишається найбільшою вразливістю бункерного: адже його легітимність ґрунтується на тому, що він «повернув» півострів росії 2014 р. За останні кілька місяців Україна перенесла війну на півострів, який залишається критичним для логістики конфлікту.

▶ ️Логічно припустити, що зусилля воєнного командування поточного року будуть скеровані на отримання дальнобійної зброї, насамперед балістичних та крилатих ракет, від ATACMS до Taurus. Але не тільки: йдеться про технологізацію війни, яка дасть змогу продовжувати удари по російській інфраструктурі та лініях постачання. Вони дозволять вражати цілі за лінією фронту, зберігаючи при цьому життя захисників України.

Джерело: https://t.me/orestokratiia/925

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 06:00    79
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович