02.12.2019 07:28
Просмотров: 1180

"Казкова вартість": влада Харкова купила будиночок для Діда Мороза за 6 млн грн

Казкова вартість: влада Харкова купила будиночок для Діда Мороза за 6 млн грн

Активісти наголошують: за ці гроші у Харкові можна придбати елітну нерухомість у центрі міста

Казкова вартість казкового будиночка. 6 млн грн на домівку Діда Мороза витратили у Харкові. Гроші на тимчасове помешкання для казкового персонажа виділили з бюджету міста. Конструкцію з фанери, дерева та металу вже встановлюють на центральній площі. Тим часом казковою спорудою зацікавилися антикорупційні активісти. Кажуть: за 6 млн грн нині можна придбати нерухомість у центрі міста. На що пішли гроші – дізнавалися журналісти "5 каналу".

Головна площа Харкова обгороджена парканом. У місті вже почали готуватися до новорічних свят. Тут встановлюють ялинку, заливають ковзанку та будують тимчасову хатку для Діда Мороза.

Будиночок Діда Мороза у Харкові востаннє оновлювали 4 роки тому. Тоді міські чиновники запевняли: новорічне помешкання служитиме казковому дідусеві щонайменше 10 років. Та вже цьогоріч на площі споруджують новий фундамент.

Площа нового котеджу Діда Мороза – 170 кв. м. Це приблизно дві трикімнатні квартири. Конструкція заввишки – як шестиповерхівка. Будують із металоконструкцій та дерева. Коментувати вартість казкового кортежу чиновники не хочуть.

На облаштування будиночка з бюджету Харкова виділили понад 6 млн грн – це майже $250 тис. Цю інформацію оприлюднили у системі публічних закупівель Prozorro. Замовник – один із міських департаментів. Активісти вважають: за ці гроші у Харкові можна побудувати не лише тимчасове помешкання для Діда Мороза, а й придбати елітну нерухомість у центрі міста.

"Чи варто місту з великими такими комунальними проблемами, як відсутність опалення зараз у багатьох будинках, чи варто місту з такими великими інфраструктурними проблемами купувати цей будиночок за таку шалену суму – це велике питання для мене. Це просто розбазарювання наших з вами коштів", – наголошує керівник антикорупційного центру Дмитро Булах.

Харківська мерія не вперше святкує новий рік на широку ногу. Торік головна ялинка міста коштувала 6 млн грн. Що отримають тепер – харків'яни гадають.

Будинок Діда Мороза відкриє двері на свято Миколая. Помилуватися спорудою обіцяють і антикорупційні активісти, а згодом – планують звернутися до поліції та прокуратури.

Источник: 5.ua

Автор: Оксана Нечепоренко, В'ячеслав Кузьменко, Харків, "5 канал"

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович