04.01.2024 06:54
Просмотров: 480

російська пропаганда та спецслужби після перших невдач на війні проти України оговталися і пішли у новий наступ

російська пропаганда та спецслужби після перших невдач на війні проти України оговталися і пішли у новий наступ

російська пропаганда та спецслужби після перших невдач на війні проти України оговталися і пішли у новий наступ, попереджають міжнародні експерти. Якщо на початку росії не вдалося переконати світ у справедливості своєї війни проти України, то нині вона може записати собі перші успіхи, адже підтримка України послаблюється — Голос Америки.

Прихований наратив росії про те, що Україна не зможе виграти цю війну, що їй потрібно шукати миру через територіальні поступки, а підтримка України є невигідна Заходу, починає приносити перші плоди.

У низці впливових західних видань дедалі частіше зустрічається думка про те, що з росія посилає сигнали про можливість миру, хоча у ЗМІ та офіційних заявах російські офіційні особи та пропагандисти далі відкрито говорять, що хочуть "стерти Україну як поняття, народ і державу".

А політикам, які дедалі частіше свідомо чи несвідомо повторюють тези російської пропаганди, вдалося, принаймні на кілька місяців, заблокувати американську та європейську допомогу Україні, зауважують автори низки нещодавніх публікацій у міжнародних ЗМІ.

Проте вони попереджають: успіх російської інформаційної стратегії був би не лише смертоносним для України, але і для Заходу — у більш віддаленій перспективі.

Про те, як проводяться операції із впливу, в останні дні 2023 року написала газета Washington Post.

На підставі аналізу кремлівських документів, які отримало видання, та інтерв’ю з представниками європейських служб безпеки та ультраправими політичними діячами, газета розповідає, що російські "активні заходи" курує безпосередньо з кремля перший заступник голови адміністрації президента владіміра путіна Сергій Кирієнко.

Джерело: https://t.me/znua_live/128760

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович