01.09.2023 06:36
Просмотров: 667

"Словацький Трамп" Роберт Фіцо в рамках передвиборчої кампанії називає українців "фашистами"

Словацький Трамп Роберт Фіцо в рамках передвиборчої кампанії називає українців фашистами

"Словацький Трамп" Роберт Фіцо в рамках передвиборчої кампанії називає українців "фашистами" і закликає НАТО перестати давати "київському режиму" зброю — The New European.

Колишній прем'єр-міністр країни, який прагне повернути владу на майбутніх парламентських виборах 30 вересня розмістив у Братиславі білборди з відверто проросійськими наративами.

Фіцо, якого на батьківщині часто порівнюють з колишнім президентом США Дональдом Трампом та угорським прем'єром Віктором Орбаном, за час повномасштабного вторгнення рф в Україну неодноразово відзначався прокремлівською риторикою і звинувачував Україну та Захід у початку війни.

Видання The New European пише, що на тлі розділеності словацького суспільства, частина якого підтримує демократичні цінності і рух країни на Захід, а інша — праворадикальних політиків авторитарного спрямування на кшталт Фіцо, вибори обіцяють бути напруженими і сповненими взаємних звинувачень.

Попри відверто популістську риторику Фіцо та ризики, які створює його прихід до влади, аналітики вважають, що він має шанс втретє в кар'єрі повернутися у крісло прем'єр-міністра, якщо заручиться підтримкою кількох дрібніших партій, які дадуть йому додаткові голоси.

**Раніше бізнесменів, колишніх членів уряду та просто наближених до Фіцо політиків у Словакії неодноразово звинувачували у корупції. Останній гучний скандал виник у 2018 році, коли журналіста Яна Куцяка, який розслідував причетність корумпованих бізнесових структур та італійської мафії до партії Фіцо СМЕР, було вбито разом з його нареченою. Це викликало масові протести у країні, через що політик змушений був залишити пост прем'єра.

Джерело: https://t.me/znua_live/110051

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 06:00    78
Сентябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович