26.07.2023 06:09
Просмотров: 825

Телефон Ірини Венедіктової у справі про втручання у діяльність генпрокурора "зникав" зі справи

Телефон Ірини Венедіктової у справі про втручання у діяльність генпрокурора зникав зі справи

Телефон Ірини Венедіктової у справі про втручання у діяльність генпрокурора "зникав" зі справи, а за кілька днів "повернувся" заблокованим, — очільник САП Клименко в інтерв’ю ZN.UA. (https://zn.ua/ukr/anticorruption/hlava-sap-pojasniv-de-zaraz-telefon-jakij-mav-buti-dokazom-u-spravi-pro-vtruchannja-v-dijalnist-venediktovoji.html)

"Після призначення на посаду я вивчав і заслуховував усі кримінальні провадження.

Було встановлено, що в одному з проваджень за фактом втручання в діяльність генерального прокурора, є телефон, на якому є записи розмов, що їх невстановлені особи використовували нібито для впливу на попереднього генпрокурора.

З’ясувалося, що телефон знаходиться за межами САП і НАБУ. За версією прокурорів, він зберігався подалі від Києва через війну.

Після того, як за кілька днів телефон усе ж з’явився у матеріалах кримінального провадження, він був заблокований, а пароль від телефону зник", — розповідає Клименко.

Змісту розмов на телефоні "не пам’ятають" ані прокурори САП, ані експерт Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Досудове розслідування в цьому провадженні здійснювали детективи підрозділу НАБУ під керівництвом Бориса Індиченка і прокурори відділу Олександра Омельченка, який зараз заявляє про тиск з боку очільника САП.

"Після встановлення цих фактів групу прокурорів і групу детективів було змінено, а телефон передано до НАБУ для розблокування.

На даний час, за моєю інформацією, в справі самого колишнього генерального прокурора так і не допитали щодо деталей та обставин.

Телефон уже розблокований, і ми маємо встановити зміст записів, їхню справжність і відсутність несанкціонованих втручань, щоб змінити чи замінити записи", — додає Клименко.

**Докладніше про кейс Венедіктової читайте у з другій частині інтерв’ю (https://zn.ua/ukr/POLITICS/holova-sap-oleksandr-klimenko-nikhto-ne-khoche-realnoji-nezalezhnosti-sap-jaka-mozhe-vdariti-po-politichnij-koruptsiji.html) редакторки відділу політики Інни Ведернікової із головою САП Олександром Клименком.

Джерело: https://t.me/znua_live/104194

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович