Сегодня 08:39
Просмотров: 108

Терористи ХАМАС під час підготовки атаки на Ізраїль 7 жовтня минулого року намагалося переконати "Хезболлу" та Іран узяти участь у нападі — The New York Times

Терористи ХАМАС під час підготовки атаки на Ізраїль 7 жовтня минулого року намагалося переконати Хезболлу та Іран узяти участь у нападі — The New York Times

Видання посилається на документи ХАМАС, доступ до яких отримали ізраїльські військові під час операції в секторі Ґази. Зокрема, йдеться про протоколи нарад політичних і військових керівників ХАМАС за два роки, що передували нападу 7 жовтня. Йдеться також про листування між нинішнім лідером угруповання Ях'єю Сінваром та іранськими офіційними особами.

Стверджується, що документи були виявлені в січні нинішнього року ізраїльськими військовими на одному з комп'ютерів у командному центрі ХАМАС у Хан-Юнісі. Як повідомляється, ЦАХАЛ передав документи низці західних ЗМІ, але The Washington Post і The Wall Street Journal не змогли незалежно підтвердити їхню справжність. The New York Times же стверджує, що перевірила документи на справжність і вважає їх автентичними.

Плани нападу на Ізраїль із сектора Ґази уперше обговорювали на нараді керівництва ХАМАС у січні 2022 року. Однак, ймовірно, що вони зародилися раніше — в одному з листів Сінвара до Ірану із запитом про фінансову і військову підтримку йдеться про те, що угруповання розглядає здійснення великомасштабної атаки. NYT вказує, що Іран пішов назустріч побажанням Сінвара і виділив не менше 10 мільйонів доларів бойовому крилу ХАМАС.

Так званий "великий проект" детально обговорювався на нарадах ХАМАС влітку 2022 року. Спочатку серед цілей нападу, окрім військових об'єктів, називалися і торгові центри в Тель-Авіві, а також хмарочоси Вежі Азріелі в цьому ізраїльському місті. Спочатку планувалося підірвати їх, щоб вони звалилися подібно до веж Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку внаслідок атак 11 вересня 2021 року. Однак ХАМАС відмовився від цієї ідеї, вважаючи її нереалістичною.

https://t.me/znua_live/171577

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 10:34    138
Октябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

  • Доставка води в Харкові avita.ua - енергія природи у кожному ковтку

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович