12.10.2023 07:38
Просмотров: 391

В Ізраїлі розглядають кілька сценаріїв наземної операції у Секторі Ґази — The Economist

В Ізраїлі розглядають кілька сценаріїв наземної операції у Секторі Ґази — The Economist

● Перший варіант — це неглибоке вторгнення, як у 2014 році. Тоді Армія оборони Ізраїлю зайняла територію біля кордону, щоб перекрити підземні тунелі бойовиків, військові також залишалися на околицях великих міст, щоб уникнути вуличних боїв.

● Другий варіант — глибше вторгнення, як у 2009 році. У цьому випадку швидше за все, буде розгорнуто дві бронетанкові та одну легку повітряно-десантну дивізію, кожна з яких має по п'ять бригад.

Якщо буде віддано наказ про широкомасштабний наступ, танкові бригади Ізраїлю, вочевидь, намагатимуться розділити Сектор Ґази на дві частини. Дві-три інші бригади чисельністю по кілька тисяч людей зосередяться на півночі, і ще одна-дві на півдні.

Їхньою ціллю стане ХАМАС та "Палестинський ісламський джихад", насамперед — виявлення і знищення підземних тунелів.

На думку експертів, найбільшою проблемою стане ведення бойових дій у містах. У 2014 році ХАМАС використав невеликі загони, озброєні кулеметами, гранатами та ПТРК, щоб завдати шкоди краще підготовленим і озброєним формуванням.

"Багато залежатиме від того, які висновки зробили Ізраїль і ХАМАС із попереднього раунду бойових дій. Тель-Авів спиратиметься на свій недавній досвід на Західному березі. Ізраїльським військовим сприяло те, що ХАМАС втратив понад 1500 найбільш мотивованих бійців.

Успіху було досягнуто в основному завдяки ретельному плануванню, гарній розвідці, швидкому переміщенню і постійному спостереженню з безпілотників. Останнє неможливо повторити у Секторі Ґази", — йдеться у матеріалі.

Крім того, зауважує видання, близько 360 тисяч мобілізованих резервістів — це не штурмовики, а поповнення розвідпідрозділів, ескадрилій ВПС та частин матеріально-технічного забезпечення.

До того ж, Ізраїлю потрібно буде охороняти свій північний кордон на випадок, якщо до війни вирішить долучитись ліваньска "Хезболла".

Іншою проблемою є заручники. Швидше за все, бойовики ХАМАС розосередили їх на великій території, зокрема, під землею.

Джерело: https://t.me/znua_live/116511

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович