26.10.2023 09:15
Просмотров: 531

Виробники російських ракет "Кинджал" опинилися поза санкціями і досі вільно отримують обладнання та компоненти з Європи — The Insider.

Виробники російських ракет Кинджал опинилися поза санкціями і досі вільно отримують обладнання та компоненти з Європи — The Insider.

Західні санкції, запроваджені проти росії за напад на Україну, "накрили" більшість російських оборонних виробництв. Але ось підрядники підприємств, що випускають "Кинджал" — найнебезпечнішу з керованих російських ракет, що застосовуються у війні з Україною, — досі уникають європейських санкцій. Завдяки цьому вони імпортують необхідні для роботи товари напряму з різних країн ЄС.

Розслідувачі виявили що:

● московське ТОВ "ЕТС Електронікс", створене 2021 року, ввозить американські мікросхеми Texas Instruments, Analog Devices і Altera через китайську компанію ETC Electronics Limited. Фірма "ЕТС Електронікс" під час війни брала участь у форумі "Армія-2022", отримавши диплом від міністра оборони Сєргєя Шойгу. Але під санкції Євросоюзу поки що не потрапила.

● Камери тепла і холоду виробництва "Espec" НВК "КБМ" отримує від московського ТОВ "Остек-Тест". Ця фірма навіть під час війни, як показують дані ImportGenius, продовжила імпортувати обладнання Espec з Польщі. Відправником виступала компанія Intertrans Sp. z o.o. з міста Седльце.

● Токарні верстати НВК "КБМ" поставляло ТОВ "KEB-Рус". Це партнер німецької компанії KEB.

● Постачальник НВК "КБМ" рушничних свердел та інших інструментів виробника Sandvik — ТОВ "Мир станочника". А отримує продукцію Sandvik цей російський оборонний підрядник від IR-Logistik GMBH з Берліна.

● "Мізки" для "Кинджалів" допомагає робити АТ "Радіант-ЕК", яке постачає інтегральні мікросхеми. Компанія продовжує імпорт під час війни: імпортує з Німеччини котушки та стрічки для захисної упаковки електронних компонентів (відправник — Advantek Gmbh).

● Ще один підрядник — ТОВ "Сонатек". Європейські торгові контрагенти "Сонатека" — UAB Breitto (Литва), Baltic Shipping Agency LTD Sp. z o.o. (Польща), UAB "CUST LT" (Литва), Hermis Ekspo SIA (Латвія), Groupe D'Investissement Financier SA (Бельгія), Aberlink Ltd (Велика Британія) та ін.

Джерело: https://t.me/znua_live/118363

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович