30.01.2024 06:10
Просмотров: 633

Євродепутатка від Латвії Тетяна Жданок близько 20 років працює на російські спецслужби — The Insider

Євродепутатка від Латвії Тетяна Жданок близько 20 років працює на російські спецслужби — The Insider

Видання пише, що Жданок як мінімум з 2005 року звітувала ФСБшним кураторам про свою діяльність та просила у них гроші.

Коли точно її завербувала російська спецслужба, журналістам встановити не вдалося. Проте, згідно з даними з її листування, вона вже з 2005 року спілкувалася зі своїм куратором —співробітником пітерського УФСБ Дмітрієм Гладєєм. Нині йому 74 роки, він у відставці.

Формально Гладєй був представником рф в організаціях зі спостереження за виборами. Зокрема, він очолював МІМРД МПА СНД — організацію, про яку мало хто знав. Однак розслідувачі змогли підтвердити належність Гладєя до ФСБ за допомогою безлічі баз даних, серед яких і база доступу до держтаємниці, обмеження на виїзд за кордон та ін.

У тому самому 2005 році Служба внутрішньої безпеки Естонії заявила у своєму річному звіті, що Європейський російський альянс, членом якого є Жданок, — це лише прикриття ФСБ, створення якого "підготували в Санкт-Петербурзі і подали як тріумф у доповіді безпосередньо директору ФСБ".

Отримані дані про листування свідчать, що євродепутатка регулярно зустрічалася з Гладєєм як у Європі, так і у москві. Щоправда, про мету та характер таких поїздок вона у листах не писала. Найделікатніші теми Жданок та Гладєй обговорювали особисто.

Серед іншого Жданок запустила в Латвії радіопередачу під назвою "Година російської школи", в якій попереджала росіян, що живуть у країні, про "можливі проблеми, пов'язані з відправкою дітей з російських сімей в латиські [мовні] школи". Також Жданок готувала виставку у Європарламенті під назвою "росіяни Латвії". Таким чином вона намагалася представити етнічних росіян "істинно корінним населенням Латвії".

Крім того євродепутатка 2010 року просила у Гладєя додатково шість тисяч доларів за просування святкування у Латвії російського Дня перемоги.

Жданок не заперечила свого знайомства з Гладєєм, але сказала, що нібито не знала про його приналежність до ФСБ.

Джерело: https://t.me/znua_live/132259

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: єс, росія

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович