12.06.2024 08:23
Просмотров: 283

Українська розвідка провела понад півсотні значних кібероперацій проти росіян, - ГУР

Українська розвідка провела понад півсотні значних кібероперацій проти росіян, - ГУР

З початку повномасштабного вторгнення фахівці української воєнної розвідки провели понад півсотню кібероперацій на території російської федерації. росіяни дуже невдало захищаються від подібних віртуальних нападів.

Фахівці воєнної розвідки наголосили, що їх угрупування проводить декілька типів кібероперацій.

По-перше, спецоперації спрямовані на пошук та отримання секретної інформації щодо сил та засобів ворога, їх розташування та кількості особового складу та техніки. Крім того, розвідників-хакерів цікавлять підприємства військово-промислового комплексу країни-агресора, — дані про них допомагають розуміти можливості росіян щодо виробництва воєнної продукції та забезпечення нею окупаційної армії.

Наразі українські хакери таємно вилучили декілька терабайтів даних про ворога, зазначили у воєнній розвідці. Вони накопичуються, аналізуються та використовуються ГУР, СБУ та ЗСУ «для нанесення ураження ворогу».

Фахівці воєнної розвідки займаються й іншим типом кібероперацій, ціль яких — пошкодити та знищити обладнання ворога для передачі інформації або підтримки фінансово-економічної діяльності окремих установ чи компаній.

Угрупування ГУР проводять від трьох-чотирьох кібероперацій на місяць, — все залежить від результатів пошуку та дорозвідки цілей, пояснили у відомстві.

Найбільш поширений варіант захисту росіян від дій хакерів — це так званий «геоблок», тобто фізичне відключення обладнання від всесвітньої мережі.

Але цей «перехід на чебурнет», запевнили у воєнній розвідці, ворогові не допомагає.

Нещодавно у росії невідомі хакери зламали місцеві телеканали, і замість параду в москві показали кадри, пов’язані з війною в Україні.

А один із найбільших інтернет-провайдерів москви та області може збанкрутувати через хакерську атаку української розвідки. Йдеться про компанію Ріалком.

Джерело: ua.news

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Август
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович