04.06.2019 11:25
Просмотров: 1664

Сміхойога: Регіт, як вправа для здоров'я

Сміхойога: Регіт, як вправа для здоровя

Люди дуркують і регочуть на все горло, при цьому глибоко дихаючи та роблячи мінімальні фізичні вправи

Декілька десятиліть тому один майстер винайшов заняття сміхойогою, де люди дуркують і регочуть на все горло, при цьому глибоко дихаючи та роблячи мінімальні фізичні вправи. Зараз сміхойога набирає популярності в усьому світі.

«Смійся, як божевільний – зменшуй стрес» – це лежить в основі ідеї сміхойоги

«Я притягую стрес, як магніт, – ділиться Нік Мартіна, відвідувач заняття із сміхойоги. – Я приходжу сюди раз на тиждень, поводжуся і сміюся тут, як скажений, і так позбавляюся стресу. Це чудово проведений час».

«Смійся, як божевільний – зменшуй стрес» – це лежить в основі ідеї сміхойоги. Заснована вона була індійським лікарем Маданом Катарією в 1995 році. Відтоді у всьому світі відкрилося понад 5 тисяч закладів, де практикують сміхойогу.

Слеш Коулман відкрив таку секцію. Щоб мати право проводити уроки, йому довелося проходити сертифікацію в університеті сміхойоги в місті Бангалор, Індія.

У мене несподівано стався колапс правої легені...лікарі сказали, що мені корисно сміятися, оскільки це допоможе легеням розширитися та зміцніти

«Я допомагаю людям виконувати вправи зі сміхойоги, – розповідає Коулман. – Ми граємо у різні ігри, під час яких наше тіло рухається в такий спосіб, що кисень заповнює різні частини легень».

Коулман заснував цей клуб після того, як сам на собі виявив переваги сміху:

«У мене несподівано стався колапс правої легені. Я на той час жив у Нью-Йорку. Я провів місяць у лікарні, мені зробили дві операції, і лікарі сказали, що мені корисно сміятися, оскільки це допоможе легеням розширитися та зміцніти».

Люди приходять на його заняття, аби зняти стрес і робити корисні для здоров'я вправи.

«Приємно знову відчути себе дитиною, весело подуріти, – ділиться враженнями Міка Собчик, відвідувач уроку зі сміхойоги. – Люди зазвичай проводять день в офісі похмурі. А тут легко і приємно. Мені подобається».

Сміх, він як універсальна мова, яка об’єднує усіх, незалежно від віросповідання

 

Слеш Коулман вважає, що сміх також є інструментом, який може об'єднувати людей:

«Сміх, він як універсальна мова, яка об’єднує усіх, незалежно від віросповідання. Я, наприклад, єврей, до нас приходять індуси, християни, мусульмани. Але це не має значення».

Сміхойога – це простий і дієвий спосіб позбутися зайвого стресу. Підвищений рівень стресу завдає шкоди здоров'ю, тому балансувати його потрібно сміхом та спокоєм, і тоді тіло та розум будуть чистими і здоровими, кажуть йога-майстри.

Источник: ukrainian.voanews.com

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович